Ηράκλειο:Με κοινωνικό πρόσημο και προσφορά η εκδήλωση του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα»

Ημερομηνία:

Με κοινωνικό πρόσημο και προσφορά η εκδήλωση του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης και της Προέδρου του Σωματείου

Η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει το κόστος των δύο μηχανημάτων που απαιτούνται για την συμπλήρωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Εντατικής Μονάδας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Παράλληλα, η Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνα Παναγοπούλου ανακοίνωσε την δωρεά δύο θερμοκοιτίδων για την Εντατική νεογνών του ΠΑΓΝΗ, στη μνήμη του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου και στο πλαίσιο του κοινωνικού στόχου που είχε θέσει το Σωματείο για την εκδήλωση, αφού όπως είπε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη ο σκοπός της φετινής εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας ήταν ιερός και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις ανάγκες των παιδιών, με την διάθεση των εσόδων στην Εντατική νεογνών του ΠΑΓΝΗ.
Στη διάρκεια της τιμήθηκαν τρία πρόσωπα που διακρίθηκαν για την παρουσία και την προσφορά τους στην κοινωνία.
Η επιχειρηματίας Νανά Καράτζη, ως ένδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς στο Σωματείο και την τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία. Την διάκριση παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Παππάς για την πολύχρονη προσφορά στην ιατρική, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που οργάνωσε το Σωματείο καθώς και το επιστημονικό επίτευγμα τοποθέτησης ενθέματος σε άτομα με πολύ χαμηλή όραση. Την διάκριση παρέδωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου.
Τιμήθηκε επίσης ο αθλητής ποδηλασίας, κάτοχος Πανελληνίων ρεκόρ, Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης, 11ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου 2022 στην ατομική χρονομέτρηση, ως νέος με ειδικές δεξιότητες που αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά. Την βράβευση έκανε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή τοπικών φορέων και αρχών που στήριξαν με την παρουσία τους το κοινωνικό έργο και τις δράσεις του Σωματείου. Την βασιλόπιτα της εκδήλωσης ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Λογιάδης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η κληρονομιά και το αποτύπωμα των διοργανώσεων του socca στο Ρέθυμνο

Ισχυρή κληρονομιά και έντονο αποτύπωμα άφησαν για άλλη μια...

Εορτολόγιο 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: Αυξήθηκαν κατά 9,4% στο οκτάμηνο – Αύξηση κατά 10% στον εισερχόμενο τουρισμό

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν χάρη στην αύξηση της εισερχόμενης...

Μην αναζητήσεις ποτέ αυτά τα 4 πράγματα στο Chat GPT – Η μεγάλη παγίδα

Τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, το Claude...