Ηράκλειο: Πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 88 και πάει για μεταπτυχιακό

Το όνειρο που περίμενε μια ζωή ο κύριος Δημήτρης Μουδατσάκης πήρε σήμερα σάρκα και οστά. Ο άνθρωπος που πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 78 χρονών, ξαναγύρισε στο σχολείο με σκοπό να δώσει πανελλήνιες και να περάσει στο πανεπιστήμιο, σήμερα Τετάρτη 23/11 πήρε στα χέρια του το πολυπόθητο πτυχίο.

Μετά από σπουδές τεσσάρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Δημήτρης δεν είναι πια ο πιο ηλικιωμένος φοιτητής, αλλά ο πιο ηλικιωμένος πτυχιούχος.

Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, συστηματικής μελέτης και ατελείωτων πήγαινε-έλα με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο, ο 88χρονος φοιτητής ήταν εξαιρετικά συνεπής. Δεν έκανε καμία απουσία, δεν έχασε κανένα μάθημα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την εισαγωγή του στη σχολή που ονειρευόταν, κρατάει στα χέρια του το πτυχίο του.

Κοντά του είχε τα παιδιά και τα εγγόνια του που καμάρωσαν έναν άνθρωπο πρότυπο, όχι μόνο για την επιμονή, την υπομονή, τη ζωντάνια, τη νεανική του διάθεση, την πνευματική του διαύγεια, την άοκνη προσπάθεια να τελειώσει μια απαιτητική σχολή αλλά και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του που συγκινεί όποιον έχει την τύχη να τον κάνει παρέα.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης καταχειροκροτήθηκε και παρέλαβε τον πολυπόθητο πάπυρο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, επευφημιών και πανηγυρισμού. Έκλεισε έτσι έναν κύκλο και ετοιμάζει τον επόμενο. Ένα μεταπτυχιακό; Ίσως. Όλοι εμείς θα είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.