Ηράκλειο: Πλήρης κατάληψη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Υπό κατάληψη τελούν όλα τα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, έπειτα από απόφαση του Συντονιστικού Καταλήψεων των Φοιτητικών Συυλόγων ΕΛΜΕΠΑ

Σε πλήρη κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο έχουν προχωρήσει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, μη επιτρέποντας σε κανένα να περάσει από τις εισόδους του Ιδρύματος.

Σε περιπτώσεις που Καθηγητές ή Διοικητικό Προσωπικό είχαν άμεση ανάγκη να περάσουν, συνοδεύονταν από φοιτητές και δεν επιτρέπονταν να παραμείνουν στους χώρους εργασίας τους.

Όλες οι είσοδοι του Πανεπιστημίου παραμένουν κλειστές και φυλλάσσονται από φοιτητές που δεν επιτρέπουν σε κανένα να περάσει.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Καταλήψεων, το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό έως την Τρίτη, 27/02/2024.  Οι φοιτητές διαμαρτύρονραι κυρίως για το προς κατάθεση Νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την Απόφαση της “Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης”.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα, τα δύο Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας που εδρεύουν στο Ηράκλειο, το Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Εργασίας, τέλεσαν υπό κατάληψη την περίοδο της εξεταστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, όμως, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική.

Το εξάμηνο έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα Τμήματα και η αυλαία της εξεταστικής περιόδου έπεσε την περασμένη Παρασκευή. Από αυτή την Τρίτη, άρχισαν να μπαίνουν στον χορό των καταλήψεων και τα άλλα Τμήματα του Ηρακλείου.

Ακολουθεί η Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του ΕΛΜΕΠΑ:

Τα σχόλια είναι κλειστά.