Ηράκλειο:Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου τα εγκαίνια της νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι, η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π “Κρήτη 2014-2020”.
Πρόκειται για μία πλατεία «κόσμημα» για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το Αρκαλοχώρι. Ένα νέο “ζωντανό κύτταρο” του αστικού ιστού και ένα επιπλέον σημείο αναψυχής και χαλάρωσης για τους δημότες, με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, μέσω ενός νέου δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ Ανδρέα, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, εκπροσώπου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ Κρήτης 2014-2020, των Αντιδημάρχων και του ΓΓ του Δήμου Γ. Κουρή, πολιτευτών, στελεχών της αυτοδιοίκησης, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πολιτών.
Ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην τελετή παράδοσης ενός νέου δημόσιου χώρου, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και κοινωνικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, ανέφερε: “Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι απλές στην δομή τους, αλλά δραστικές, καθώς δημιουργούν πολυλειτουργικούς χώρους, με καινοτόμα υλικά, χρήση και φύτευση. Μια πολύ ιδιαίτερη πλατεία με ξεχωριστή περιβαλλοντική αρχιτεκτονική και με έντονη αναφορά στο περιβάλλον. Μια πλατεία, που αλλάζει την εικόνα της περιοχής. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που σχεδιάσαμε, οραματιστήκαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, με τη λειτουργικότητα του να έχει αποδειχθεί ήδη μέσα από εκδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα στην Πλατεία και στόχος είναι αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον! Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενος και θέλω να πιστεύω, ότι η βιοκλιματική πλατεία θα είναι καθημερινά γεμάτη με κόσμο, ζωντάνια, μικρούς και μεγάλους που θα την απολαμβάνουν.
Ο Δήμαρχος παράλληλα ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη υποστήριξή και συνεργασία, καθώς το έργο υλοποιήθηκε από το Ε.Π Κρήτης 2014-2020, με προϋπολογισμό 613.000 €.
Μετά την τελετή των εγκαινίων, έλαβαν χώρα δράσεις εμπνευσμένες από τη Μινωική Κρήτη, από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα οποία απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, με γνώριμες μελωδίες, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Επίσης ακολούθησαν δράσεις για όλα τα παιδιά, με ζωγραφική και κατασκευές από πηλό και πλαστελίνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.