Ηράκλειο:Πλήθους κόσμου ο Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Σέγκος : Κάνουμε το όραμα πράξη για έναν Δήμο Χερσονήσου ανθρώπινο, σύγχρονο, και ανταγωνιστικό, που θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης για να αντιμετωπίσει σήμερα τις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών

Παρουσία πλήθους κόσμου, σε μία εκδήλωση με έντονα στοιχεία αναπτυξιακού οράματος για την επόμενη ημέρα και εμβληματικών έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου.
Με το βλέμμα στις ανάγκες του σήμερα αλλά και στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών ο Δήμαρχος Χερσονήσου παρουσίασε αναλυτικά τα έργα, το όραμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό «για έναν Δήμο Χερσονήσου ανθρώπινο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό που θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η εμπιστοσύνη σας είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Απόψε ξεκινάμε μια νέα μάχη. Όπλο, το έργο μας. Δύναμη μας οι ανοιχτοί ορίζοντες. Είναι η δική σας παρουσία, η δική σας συμμετοχή, η δική σας αγκαλιά που μας δίνει δύναμη και μας εμπνέει για να συνεχίσουμε ένα έργο δύσκολο αλλά οραματικό για τον τόπο μας», τόνισε ο κ. Σέγκος κατά τη διάρκεια της μεγάλης, ανοιχτής εκδήλωσης του δημόσιου απολογισμού, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Γουβών.
«Καθημερινά πασχίζουμε να υλοποιήσουμε αυτό το συμβόλαιο που συνυπογράψαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Μέρος αυτού του συμβολαίου είναι και ο σημερινός απολογισμός. Αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του νέου μοντέλου διοίκησης που εφαρμόζουμε. Μίας διοίκησης, όχι αποκομμένη και περιχαρακωμένη σε κλειστά γραφεία, αλλά σε επαφή, συνεργασία και διαρκή διάλογο με τους πολίτες. Θέλουμε ο πολίτης να γνωρίζει, γιατί θέλουμε μέσα από την γνώση των ζητημάτων της πόλης να ασκεί τη γόνιμη κριτική του. Με περηφάνια μπορούμε να πούμε σήμερα ότι αυτή η περίοδος σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές για το Δήμο Χερσονήσου», επεσήμανε κατά τη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου ο κ. Σέγκος.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου παρουσίασε έργα και παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης.
«Εγκαινιάσαμε νέα δεδομένα αναπτυξιακής στρατηγικής, που αποτελούν αφετηρία οραματικών παρεμβάσεων που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στον τόπο μας. Υπηρετήσαμε με προσήλωση το τρίπτυχο Όραμα, Σχεδιασμός, Υλοποίηση Έργων και παρά τις δυσκολίες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε δεν αποκλίναμε από τους στόχους μας. Μόνος εχθρός μας, τα προβλήματα του τόπου μας, μόνη μας έννοια η αντιμετώπισή τους, μόνη μας εμμονή η πρόοδος και η ανάπτυξη. Αναπτύξαμε πολιτικές εξόχως αναπτυξιακές αλλά και βαθιά ανθρωποκεντρικές, με ισχυρή κοινωνική και πολιτισμική βάση αναφοράς. Οραματιστήκαμε παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα, τις σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε τις πιστώσεις και πλέον με την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάποια από αυτά τα έργα υλοποιούνται, κάποια ολοκληρώνονται και κάποια άλλα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Θέλουμε έναν δήμο έξυπνο, συνεκτικό και βιώσιμο. Με υποδομές και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, που υπηρετούν τις αρχές της αειφορίας», τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.