Ηράκλειο: Ποινή 10 μηνών στον πατέρα του αγοριού που βρέθηκε κλειδωμένο!

Ηράκλειο: Ποινή 10 μηνών στον πατέρα του αγοριού που βρέθηκε κλειδωμένο! Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οδηγήθηκε σήμερα, για ……

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οδηγήθηκε σήμερα, για να δικαστεί, ο 54χρονος πατέρας του 8χρονου αγοριού, που προχθές βρέθηκε από γείτονα της οικογένειας, κλειδωμένο στην εξωτερική τουαλέτα του σπιτιού του, στην περιοχή του Μασταμπά.

Στην αρχή της εκδίκασης της υπόθεσης ο Ο 54χρονος πατέρας ζήτησε αναβολή, αφού η μητέρα του παιδιού δεν ήταν παρούσα και ο δικηγόρος του κ. Γεώργιος Ζερβός θεώρησε ότι θα έπρεπε και η μητέρα να καταθέσει. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του 8χρονου παραμένει στο ΠΑΓΝΗ για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε.

Η έδρα απέρριψε το αίτημα αναβολής και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός του παιδιού στην τουαλέτα δεν έγινε σκόπιμα, αλλά έγινε κατά λάθος και ο΄ίδιος διαφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές.
Στη συνέχεια κατέθεσαν ο γείτονας που απελευθέρωσε το παιδί, ο σπιτονοικοκύρης που διαθέτει ξυλουργείο ακριβώς δίπλα από το σπίτι και ο αστυνομικός.

Ο γείτονας, δάσκαλος στο επάγγελμα υποστήριξε ότι έχει κλειδωθεί ξανά το παιδί στην τουαλέτα και ότι η συγκεκριμένη τουαλέτα ήταν πολύ βρώμικη. Γενικά πάντως δεν είχε ποτέ διαπιστώσει άσχημη συμπεριφορά από τους γονείς προς το παιδί.

Ο σπιτονοικοκύρης του οποίου το ξυλουργείο μοιράζεται κοινή αυλή με το σπίτι της οικογένειας υποστήριξε ότι οι γονείς του αφήνουν το παιδί, όταν θέλουν να πάνε για ψώνια. Κάποια στιγμή φαίνεται ότι το παιδί έφυγε για να πάει στην τουαλέτα και τότε μάλλον κατά λάθος κλειδώθηκε! Υποστήριξε μάλιστα ότι μπορεί και η ίδια η μητέρα κατά λάθος το κλείδωσε γιατί όταν η πόρτα μένει ανοιχτή χτυπά από τον αέρα και δημιουργείται μεγάλος θόρυβος.

Ο Εισαγγελέας έδρας, κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης δεν επείσθη τελικά για τις ειλικρίνεια του πατέρα. Θεώρησε ότι παραβιάστηκε το αυτονόητο γονεϊκό καθήκον και εκτίμησε ότι “βόλευε” πολύ το ζευγάρι ο εγκλεισμός του παιδιού στην τουαλέτα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να τιμωρηθεί ο πατέρας με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή

Τα σχόλια είναι κλειστά.