Ηράκλειο: Προσωρινό “φρένο” στην κοπή 68 πεύκων έβαλαν πολίτες – Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του δήμου

Ημερομηνία:

«Φρένο» μέχρι νεωτέρας έβαλαν σήμερα κάτοικοι των Δειλινού στην απόφαση του δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει από σήμερα στην κοπή και απομάκρυνση 68 πεύκων, λόγω επικινδυνότητας. Πολίτες αντιδρούν έντονα στα σχέδια του δήμου και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, προσπαθώντας να σώσουν τον πευκώνα της περιοχής με ασφαλιστικά μέτρα.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στον πευκώνα, προκειμένου να σταματήσουν το συνεργείο του δήμου Ηρακλείου, που επρόκειτο να ξεκινήσει το έργο της απομάκρυνσης των δέντρων. Στο σημείο βρέθηκε και δύναμη της Αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι χαρακτήρισαν υπερβολική την απόφαση του δήμου Ηρακλείου να απομακρύνει 68 πεύκα, παρότι αναγνωρίζουν ότι ορισμένα εξ’ αυτών γέρνουν, είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να κοπούν. Τις αντιδράσεις τους δεν κάμπτει ούτε ο σχεδιασμός του δήμου για την φύτευση στα σημεία όπου βρίσκονται τα πεύκα χιλιάδων φυτών χαμηλής βλάστησης, θάμνων και πόων.

Μάλιστα ήδη έχει υποβληθεί από 42 πολίτες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον έλεγχο της νομιμότητας της κοπής των δέντρων και αύριο αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί η έκδοση ή όχι προσωρινής διαταγής. Η δικαστική απόφαση θα κρίνει την τύχη των δέντρων και το κατά πόσο, το συνεργείο του δήμου Ηρακλείου, που σήμερα, μετά τις αντιδράσεις, αποχώρησε από το σημείο, θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των πεύκων.

Την σημερινή έναρξη της επιχείρησης κοπής των δέντρων είχε προαναγγείλει ο δήμος Ηρακλείου με ανακοίνωσή του. Όπως έκανε γνωστό: «Ξεκινά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η εξυγίανση των πευκώνων στο Δειλινό. Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί στην αφαίρεση και απομάκρυνση εξήντα οκτώ (68) πεύκων, τεσσάρων (4) μυόπορων και ενός (1) ιβίσκου, στους πευκώνες Δειλινού, σύμφωνα με απόφαση Έγκρισης Υλοτομίας της Δ/νσης Δασών Ν. Ηρακλείου, Τμήμα Προστασίας Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου καθώς και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Οι παραπάνω εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και θα διαρκέσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί. Οι κοπές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εξυγίανσης των πευκώνων και της ανάπλασης τους. Συνολικά στους παραπάνω χώρους θα φυτευτούν δεκατρείς χιλιάδες τετρακόσια τριάντα έξι (13.436) φυτά, κυρίως αυτοφυή της Κρήτης (πόες και θάμνοι) σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Υπηρεσία Πρασίνου».https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου : Τελευταία ξενάγηση στην...

Τελευταία ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εκατόμπολις. Ο Κόσμος της...

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου : Τελευταία ξενάγηση στην...

Τελευταία ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εκατόμπολις. Ο Κόσμος της...

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιράν: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «προληπτική» επίθεση

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στο Ιράν - Εκρήξεις...

Τουρισμός: Πώς το ρεκόρ του 2025 καθόρισε την οικονομία

Οι εισπράξεις που έφερε ο τουρισμός το 2025 ενίσχυσαν...