Ηράκλειο: Πρόστιμο ακόμα και 900.000 ευρώ για αυθαίρετο – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες

Ηράκλειο: Πρόστιμο ακόμα και 900.000 ευρώ για αυθαίρετο – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες

Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων στο Ηράκλειο ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ο  αριθμός αυτός θα είναι μεγαλύτερος.

Τις τελευταίες εβδομάδες αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες που δεν τακτοποίησαν το αυθαίρετό τους μπιλετάκια με πρόστιμα ακόμα και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Ηρακλειώτη ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο των 900.000€ για αυθαίρετο κτίσμα που διατηρεί.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η αντιδήμαρχος πολεοδομίας Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη ανέφερε ότι τα πρόστιμα αυτά αφορούν στους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που την δεκαετία του 1990 με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κατάφεραν να τα ηλεκτροδοτήσουν.

Τότε υπολογίζεται ότι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων ήταν 3.500 ενώ σήμερα εκείνα που απομένουν να τακτοποιηθούν περίπου 1.400.

Ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που άλλαξε πριν από δύο χρόνια έχει εγκλωβίσει ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων με συνέπεια τώρα πολύ να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την τακτοποίηση τους.

Όπως δήλωσε η κ. Αρχοντάκη, σε περίπτωση που ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε ένσταση ενδεχομένως να λάβουν μία μικρή παράταση εφόσον όμως η ένστασή τους έχει βάση.

Ωστόσο αναμένεται το νέο νομοσχέδιο το οποίο δεν αποκλείεται να ανοίξει “παραθυράκια” για υποθέσεις όπως αυτές.

Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά καθώς πέρα από το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπάρχει και το πρόστιμο διατήρησης του το οποίο είναι το 50% του προστίμου ανέγερσης για κάθε χρόνο που περνά.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.