Ηράκλειο:Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Σωκράτης Βαρδάκης

Ημερομηνία:

Στην εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο «Εκφράσεις του Μικρασιατικού Πολιτισμού», συνδιοργάνωσης της Εταιρείας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής και της Περιφέρειας Κρήτης, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.
Ομιλητές ήταν ο κ. Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κ. Τιτίκα Καραβία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Άγγελος Καλογερόπουλος, δρ. Μουσικολογίας και συγγραφέας, και ο κ. Αντώνης Καρτσάκης, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και συγγραφέας, οι οποίοι με γλαφυρό τρόπο παρουσίασαν εκφάνσεις του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και τα αποτελέσματα της ζύμωσης των ηθών, εθίμων και πολιτισμικών στοιχείων που αλληλεπίδρασαν μετά την έλευση των Μικρασιατών στον ελλαδικό χώρο, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη γλώσσα, στη λογοτεχνία, στη μουσική, αλλά και σε κάθε πτυχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου μας μετά την μικρασιατική καταστροφή.
“Η Μικρά Ασία είναι η πανάρχαια κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επιθετικών και επεκτατικών φύλων, στο πέρασμα των αιώνων, να σβηστεί ο πολιτισμός αυτός από την περιοχή, κανένας δεν κατόρθωσε να καθυποτάξει ή να εξαφανίσει την πολιτιστική και εκπαιδευτική υπεροχή του. Έχει διασωθεί στον πολιτισμό μας και έχει υπάρξει καταλύτης για την πρόοδο του τόπου μας”, δήλωσε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την εκδήλωση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων...

Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη συστηματική...

Φονική πλημμύρα Αγίας Πελαγίας: 18 πρόσωπα στο...

Πρόκειται για στελέχη του δήμου Μαλεβιζίου και της Πολεοδομίας...

Με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων...

Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη συστηματική...

Φονική πλημμύρα Αγίας Πελαγίας: 18 πρόσωπα στο...

Πρόκειται για στελέχη του δήμου Μαλεβιζίου και της Πολεοδομίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέες ταυτότητες: Το e-παράβολο των 10 ευρώ, η έκπτωση για πολύτεκνους και τα «έξυπνα» ραντεβού

Η καταληκτική προθεσμία του Αυγούστου, η αυτόματη άντληση στοιχείων...

Με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων βραβεύθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη συστηματική...

Φονική πλημμύρα Αγίας Πελαγίας: 18 πρόσωπα στο εδώλιο για τους δύο νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές

Πρόκειται για στελέχη του δήμου Μαλεβιζίου και της Πολεοδομίας...

Συνάντηση Μ. Χνάρη με τους Συντονιστές των Κέντρων Υγείας ν. Ρεθύμνου

Ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης...