Ηράκλειο:Εκδήλωση ανακήρυξης του Στέλιου Ματζαπετάκη σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και επίτιμο Πρόεδρο του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Διπλή τιμή για τον Στέλιο Ματζαπετάκη.
Ανακηρύχθηκε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης επίτιμος δημότης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και επίτιμος Πρόεδρος του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτισμού του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ανακηρύχτηκε σε επίτιμο Δημότη του Δήμου και επίτιμο Πρόεδρο του Μουσείου Καζαντζάκη, ο κ. Στέλιος Ματζαπετάκης σε αναγνώριση της προσφοράς του στο Μουσείο και στην τοπική κοινότητα της Μυρτιάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, θεσμικοί εκπρόσωποι, Φορείς , επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμούς για το έργο και την προσφορά του Στέλιου Ματζαπετάκη απηυθύναν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης ,ο Πρόεδρος του Μουσείου καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης και εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας της Μυρτιάς .
Για τη διαδρομή και το έργο του κ. Ματζαπετάκη μίλησαν με θερμά λόγια ό Ρούσος Κυπριωτάκης, τέως Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων και ο Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής των διαδικτυακών μαθημάτων MATHESIS.
Ο κ. Ματζαπετάκης μετά την ανάγνωση των αποφάσεων ανακήρυξης σε επίτιμο Δημότη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνθο Πολιτάκη και επίτιμο Πρόεδρο από τον Πρόεδρο του Μουσείου Καζαντζάκη Μιχάλη Ταρουδάκη, παρέλαβε ιδιαίτερα συγκινημένος τις τιμητικές πλακέτες και τα διπλώματα.
Η διεθνούς φήμης ηρακλειώτισσα πιανίστρια Αλεξία Μουζά έκλεισε την εκδήλωση με μουσική του συνθέτη Σοπέν, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς κέρασε όλους τους παραβρισκόμενους χειροποίητα εδέσματα και κρασί, προσφορά του Δικτύου Οινοποιών.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση για το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη και χαρακτήρισε τον Στ. Ματζαπετάκη παράδειγμα ηθικης, ακεραιότητας και έργου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του εξήρε το ήθος, την προσωπικότητα ,το έργο και την μεγάλη προσφορά του Στέλιου Ματζαπετακη ως πολιτικού, αλλά και Προέδρου του Μουσείου Ν. Καζαντζακη.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε αναγεννητικό το έργο του Στέλιου Ματζαπετακη στο Μουσείο και συνεχάρη θερμά τον ίδιο και τους δύο φορείς που είχαν την πρωτοβουλία και συνεργάστηκαν στην απόδοση αυτής της τιμής.
Επίσης ο κ. Αρναουτακης ανακοίνωσε νέα σημαντική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την λειτουργία του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά ,όπως και για το Ίδρυμα ερευνών και μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Χανιά .

Θερμό χειροκρότημα απ’ όλους στο Στέλιο Ματζαπετακη και εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους!
————–:———————————:-::::——————
Ο κ. Ματζαπετακης στην δική του συγκινητική ομιλία αναφέρθηκε στο κοινό καλό της Κρήτης ως πολιτικός και ως ενεργός πολίτης επικεντρώνοντας τον λόγο του κυρίως στο κοινωνικό τομέα. Τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες και τον αγώνα δρόμου για την επιβίωση του Μουσείου επισημαίνοντας παράλληλα την στήριξη του Περιφερειάρχη, και την μεγάλη δωρεά- προσφορά του Κρητικού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που εξασφαλίζει την λειτουργία του. Επισης ο κ . Ματζαπετακης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά- συμβολή στο Μουσείο των δύο Προέδρων, του π.Πρυτανη Γιώργου Γραμματικάκη που διαδέχτηκε και του νυν Μιχάλη Ταρουδακη oπως και όλου του προσωπικού του Μουσειου. Επισης ευχαρίστησε θερμά για την τιμή το Δήμαρχο, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, το Δ.Σ του Μουσείου, όλους τους ομιλητές, τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολίτες που κατέκλυσαν με την παρουσία και την αγάπη τους το Δημαρχείο στα Πεζά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.