Ηράκλειο : Στην έκθεση ΑNUGA το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στην έκθεση ANUGA της Κολωνίας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών συμμετείχε για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του.
Στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, φιλοξενήθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή, μετά από δημόσια, ανοικτή πρόσκληση το περασμένο καλοκαίρι και πρόκειται να λάβουν επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.
Πρόκειται για τις επιχειρήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ -ΑΝΡΕΑΔΑΚΗΣ Ι.ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ, ΡΟΓΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εξαγωγή ελαιόλαδου, ελιών, κρασιού και μελιού.
Η έκθεση διήρκεσε από 05 έως 9 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα.
Η συμμετοχή των Κρητικών επιχειρηματιών στο σημαντικότερο παγκοσμίως εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς για τον κλάδο τροφίμων/ποτών, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τους στις εποικοδομητικές επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β), με εκπροσώπους γερμανικών εισαγωγικών εταιρειών, χονδρεμπόρων και υπεραγορών, τις οποίες διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ.
Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις ειδικεύονται στην εισαγωγή ελληνικών και γενικότερα μεσογειακών προϊόντων, σύμφωνα με το Ελληνικό Προξενείο, ενώ ορισμένες επιθυμούν ν’ αρχίσουν την εισαγωγή κρητικών προϊόντων. Τις συναντήσεις παρακολούθησαν και Γερμανοί δημοσιογράφοι από μέσα εξειδικευμένα στον διατροφικό τομέα, με ενδιαφέρον για την προβολή των κρητικών προϊόντων διατροφής, με επίκεντρο τα βιολογικά.
«Για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις – μέλη του να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση και να διευρύνουν τις εξαγωγικές τους δυνατότητες» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και τόνισε «υποστηρίζουμε την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή αγορά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καταδίκη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Σε λίγες ημέρες η προτομή του Νίκου...

Ηράκλειο : Συνελήφθη 18χρονος με κατεργασμένη κάνναβη...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νομοθεσίας περί Ναρκωτικών στο Ηράκλειο...

Καταδίκη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Σε λίγες ημέρες η προτομή του Νίκου...

Ηράκλειο : Συνελήφθη 18χρονος με κατεργασμένη κάνναβη...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νομοθεσίας περί Ναρκωτικών στο Ηράκλειο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή στην Κρήτη και μετά 30άρια

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ. ευρώ για το νέο θέρετρο στη Κίσσαμο

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...