Ηράκλειο:Στην σύσκεψη για τα προβλήματα του Βενιζελείου νοσοκομείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρεία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντικείμενο, της ευρείας σύσκεψης στην οποία συμμετείχε ακόμη η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ,καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ήταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του το ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα τα οποία το ωθούν σε λουκέτο.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του, επιβεβαίωσε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο τονίζοντας ότι «τα χειρουργεία του Βενιζελείου αυτή την στιγμή δεν λειτουργούν και η εικόνα που σας περιγράφει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου , δεν ενέχει κανένα στοιχείο υπερβολής. Οι πολίτες του Ηρακλείου και όχι μόνο, που λαμβάνουν χρόνια τώρα τις υγειονομικές υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος, νιώθουν ανασφάλεια αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί υπό τις συνθήκες αυτές να ανταποκριθεί ». Πρόσθεσε δε ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις λόγω του κινδύνου που έχει ήδη προκύψει εξαιτίας της μη λειτουργίας των χειρουργείων σε κανονικούς ρυθμούς, γι’ αυτό του ζητήθηκε η προσωπική παρέμβαση του ίδιου ως αρμόδιου υπουργού, για την επίλυση του προβλήματος .

Τα σχόλια είναι κλειστά.