Ηράκλειο:Θεατρική Παράσταση στη Γαρίπα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ημερομηνία:

Πάνω από εξακόσιοι θεατές παρακολούθησαν σ’ έναν κατάμεστο θεατρικό χώρο στη Γαρίπα Μονοφατσίου την παράσταση «Η Σκόνη της Αγκαραθιάς σαν πέφτει στη Γαρίπα», μια κωμωδία που έγραψε ο Μάνος Ταμιωλάκης και σκηνοθέτησε η Ευδοξία Κλεισαρχάκη. Η παράσταση παρουσιάστηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου.

«Σ’ ένα από τα καφενεία του χωριού βρέθηκε μια μέρα ένα σημείωμα, το οποίο έγραφε μέσα τα κουσούρια των Γαριπιανών. Η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στο χωριό ανάγκασε τη χωροφυλακή από τον Σκινιά να συλλάβει τον συνήθη ύποπτο, τον Μανώλη Στρατάκη του Μαθιού, που του άρεσε πάντα να κάνει ευρηματικές φάρσες στους χωριανούς του. Όμως, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης καταλαβαίνουν ότι ο γραφικός του χαρακτήρας δεν ταιριάζει με αυτόν του σημειώματος… Με την αφορμή αυτή εκτυλίσσονται μπροστά στον θεατή ποικίλες ιστορίες από τη ζωή στην ενδοχώρα στα χρόνια του εμφυλίου, άλλες γεμάτες γέλιο και άλλες γεμάτες συγκίνηση».

Την πρωτότυπη ιστορία εμπνεύστηκε ο συγγραφέας από τις πρωτογενείς σημειώσεις του Μανώλη Στρατάκη και γι’ αυτό οι αναφορές στους χαρακτήρες έχουν να κάνουν με υπαρκτά πρόσωπα που έζησαν στη Γαρίπα στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Η σκηνοθεσία ήταν ευρηματική και οι ηθοποιοί, όλοι τους ερασιτέχνες, έπαιξαν με αυθεντικότητα και μεγάλη κατάθεση ψυχής. Γι’ αυτό και οι θεατές έφυγαν γεμάτοι συγκίνηση, αφού η παράσταση ανακίνησε συλλογικές μνήμες που δεν αφορούν μόνο ένα χωριό παρά όλους μας.

Στην παράσταση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη. Όσοι δεν καταφέρατε να τη δείτε, σπεύσατε στις επόμενες παραστάσεις που ήδη σχεδιάζονται, αφού η Θεατρική Ομάδα Γαρίπας έχει δεχτεί ήδη αρκετές προτάσεις να παίξει το έργο και αλλού.
(Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Νίκου Σωμαράκη)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αντίθετος στη μεταφορά των...

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της...

Κρήτη: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και έπεσε...

Ένας 52χρονος στην Κρήτη συνελήφθη μετά από καταδίωξη -...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αντίθετος στη μεταφορά των...

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της...

Κρήτη: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και έπεσε...

Ένας 52χρονος στην Κρήτη συνελήφθη μετά από καταδίωξη -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες πριν από τις αποφάσεις στα μπλόκα

Λίγο πριν τις αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα, ο...

Γεωργιάδης: «5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026 – Προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό»

«Αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα σε προσωπικό και υποδομές,...

Χτίζοντας άμυνα από μέσα: Γιατί το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το πεπτικό σύστημα

Φροντίζοντας το έντερό σου με σωστή διατροφή, καλή ενυδάτωση,...