Ηράκλειο:Θεατρική Παράσταση στη Γαρίπα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ημερομηνία:

Πάνω από εξακόσιοι θεατές παρακολούθησαν σ’ έναν κατάμεστο θεατρικό χώρο στη Γαρίπα Μονοφατσίου την παράσταση «Η Σκόνη της Αγκαραθιάς σαν πέφτει στη Γαρίπα», μια κωμωδία που έγραψε ο Μάνος Ταμιωλάκης και σκηνοθέτησε η Ευδοξία Κλεισαρχάκη. Η παράσταση παρουσιάστηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου.

«Σ’ ένα από τα καφενεία του χωριού βρέθηκε μια μέρα ένα σημείωμα, το οποίο έγραφε μέσα τα κουσούρια των Γαριπιανών. Η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στο χωριό ανάγκασε τη χωροφυλακή από τον Σκινιά να συλλάβει τον συνήθη ύποπτο, τον Μανώλη Στρατάκη του Μαθιού, που του άρεσε πάντα να κάνει ευρηματικές φάρσες στους χωριανούς του. Όμως, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης καταλαβαίνουν ότι ο γραφικός του χαρακτήρας δεν ταιριάζει με αυτόν του σημειώματος… Με την αφορμή αυτή εκτυλίσσονται μπροστά στον θεατή ποικίλες ιστορίες από τη ζωή στην ενδοχώρα στα χρόνια του εμφυλίου, άλλες γεμάτες γέλιο και άλλες γεμάτες συγκίνηση».

Την πρωτότυπη ιστορία εμπνεύστηκε ο συγγραφέας από τις πρωτογενείς σημειώσεις του Μανώλη Στρατάκη και γι’ αυτό οι αναφορές στους χαρακτήρες έχουν να κάνουν με υπαρκτά πρόσωπα που έζησαν στη Γαρίπα στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Η σκηνοθεσία ήταν ευρηματική και οι ηθοποιοί, όλοι τους ερασιτέχνες, έπαιξαν με αυθεντικότητα και μεγάλη κατάθεση ψυχής. Γι’ αυτό και οι θεατές έφυγαν γεμάτοι συγκίνηση, αφού η παράσταση ανακίνησε συλλογικές μνήμες που δεν αφορούν μόνο ένα χωριό παρά όλους μας.

Στην παράσταση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη. Όσοι δεν καταφέρατε να τη δείτε, σπεύσατε στις επόμενες παραστάσεις που ήδη σχεδιάζονται, αφού η Θεατρική Ομάδα Γαρίπας έχει δεχτεί ήδη αρκετές προτάσεις να παίξει το έργο και αλλού.
(Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Νίκου Σωμαράκη)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρέμβαση του Δήμου Χερσονήσου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος...

Τις ενέργειες και δράσεις του Δήμου Χερσονήσου, ως φορέα...

Hράκλειο:Με εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση...

Το ROV του ΙΤΕ μετέφερε ζωντανές εικόνες του βυθού...

Παρέμβαση του Δήμου Χερσονήσου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος...

Τις ενέργειες και δράσεις του Δήμου Χερσονήσου, ως φορέα...

Hράκλειο:Με εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση...

Το ROV του ΙΤΕ μετέφερε ζωντανές εικόνες του βυθού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για τις ενισχύσεις

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Έρχεται «βραχιολάκι» για δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Πώς θα προστατεύονται τα θύματα

Την εισαγωγή ηλεκτρονικής επιτήρησης για πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου,...

«Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έρχεται η πρώτη οργανωμένη αλλαγή του καιρού. Βροχές, καταιγίδες...