Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό του καθηγητή του ΤΕΙ Γιάννη Μπερταχά

Θλίψη επικρατεί στο Ηράκλειο, για τον θάνατο του καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης, Γιάννη Μπερταχά

Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό του καθηγητή του ΤΕΙ Γιάννη Μπερταχά . Θλίψη επικρατεί στο Ηράκλειο, για τον θάνατο ….

Ο καθηγητής δίδασκε Εργαστήρια Φυσικής Ι (Τμήμα Μηχανολογίας), Φυσική (Θεωρία – Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων), Θερμοδυναμική (Θεωρία – Τμήμα Μηχανολογίας) στο ΤΕΙ Κρήτης και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο αντίο θα του πουν αύριο, Σάββατο, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του στον Άγιο Τίτο στις 11.30 το πρωί.

Ο Γιάννης Μπερταχάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία, έναν τόπο που αγαπούσε πολύ.

Σπούδασε Φυσική στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μοντρεάλ, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο McMaster του Τορόντο, ως μηχανολόγος στον τομέα της Πυρηνικής Φυσικής.

Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Καναδά, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.

Το 1984 εκλέχθηκε σε θέση ΔΕΠ στην ομάδα Φυσικής του τότε Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου και παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2010.

Οραματιστής, πρωτοπόρος, δυναμικός, ο Γιάννης Μπερταχάς εργάστηκε με ζήλο και πολύ μεράκι.

Η συμβολή του στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Ηρακλείου ήταν καθοριστική, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση τόσο των συνεργατών του όσο και των φοιτητών.

Άνθρωπος πνευματώδης, ευθύς, ειλικρινής, εργατικός, αγαπούσε τη διδασκαλία, τον πίνακα –όπως συνήθιζε να λέει- και την υπερασπίζονταν με κάθε ευκαιρία.

Σταθερός στις αρχές του και πιστός στο καθήκον, εκτός από Φυσική, δίδαξε παράλληλα ήθος και αξιοπρέπεια.

Παρ’ ότι Αρκάς, ο Γιάννης Μπερταχάς αγάπησε πολύ την Κρήτη. Αγάπησε τη φύση της, τη μουσική της, το φαγητό της, μα πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της. Έζησε μια ζωή γεμάτη, με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στη σύζυγό του Ελένη Κοντουδάκη, εκπαιδευτικό στη Δ/θμια Εκπ/ση Ηρακλείου, στις κόρες του Διαμαντένια και Καλλίστη, στους καλούς του φίλους, στους αγαπημένους του συνεργάτες.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 11.30 π.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.