Ηράκλειο:Τοποθετούνται νέες μπασκέτες και αθλητικός εξοπλισμός σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου, στη Λότζια, η σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού γηπέδων και αστικού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη. Το αντικείμενό της είναι η αναβάθμιση των αθλητικών και των προαύλιων χώρων των σχολείων του Δήμου τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ούτως – ώστε οι μαθητές να αθλούνται με ασφάλεια.

Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια και την τοποθέτηση μπασκετών, αθλητικού ελαστοτάπητα και αστικού εξοπλισμού σε γήπεδα καλαθοσφαίρισης δεκατεσσάρων (14) σχολείων αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό τη βέλτιστη χρήση των προαύλιων χώρων.
Συγκεκριμένα, θα επισκευαστεί ο τάπητας σε όσα γήπεδα απαιτείται, ενώ εκεί που χρειάζεται θα τοποθετηθούν: νέος,
πιστοποιημένος αθλητικός ελαστοτάπητας για προστασία και ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπασκέτες ολυμπιακού και σχολικού τύπου με προστατευτικά κορμού, ανάλογα με την κατηγορία του σχολείου καθώς και νέος υψηλής ποιότητας και αντοχής αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι κλπ.).

Πρόκειται για μια παρέμβαση που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, σε αυτήν την έκταση, ενώ προγραμματίζεται να υπάρξει αντίστοιχη σύμβαση στο μέλλον για περισσότερα σχολεία.

Το ποσό της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε 484.681,03 €, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της είναι 8 μήνες.

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Προχωράμε στην ουσιαστική αναβάθμιση γηπέδων που βρίσκονται σε σχολεία του Δήμου μας, με στόχο τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της άθλησης σε σύγχρονους, λειτουργικούς, πιστοποιημένους και ασφαλείς χώρους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βορίζια: Από τη φυλακή σε κατ’ οίκον...

Για την υπόθεση του Αμαρίου και όσων είχαν καταγγελθεί...

Δήμος Ηρακλείου:Κατατέθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του έργου...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Έγινε αγώνας δρόμου και τα καταφέραμε. Σήμερα...

Βορίζια: Από τη φυλακή σε κατ’ οίκον...

Για την υπόθεση του Αμαρίου και όσων είχαν καταγγελθεί...

Δήμος Ηρακλείου:Κατατέθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του έργου...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Έγινε αγώνας δρόμου και τα καταφέραμε. Σήμερα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εστίαση: Γιατί έκανε νέα «βουτιά» ο τζίρος

Υπό πίεση ο κύκλος εργασιών στην εστίαση που εξακολουθεί...

Τέλος στην «ατιμωρησία» για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα: Νομοσχέδιο φέρνει έως 10 χρόνια κάθειρξη, προσωπική ευθύνη και πρόστιμα

Σημαντική αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα...

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη όλο το καλοκαίρι – Κυριαρχεί το αεροπλάνο

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Αγροτικές επιδοτήσεις 2026: Ποιοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν αιτήσεις για τους παραγωγούς

Διευρύνονται οι επαγγελματικές κατηγορίες που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις...