Ισραήλ: Την Τρίτη επιστρέφουν όλοι οι Έλληνες που απέμειναν στην εμπόλεμη ζώνη

Ημερομηνία:

Αύριο, Τρίτη, θα αναχωρήσει πτήση από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα, με την οποία θα επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες που έχουν μείνει στο Ισραήλ και θέλουν να φύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες του in.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 68 Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στο Ισραήλ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χαμάς για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα διπλωματικές πηγές στο in για τους 68 Έλληνες, «οι Αρχές μας προσπαθούν να βοηθήσουν τους μεμονωμένους ταξιδιώτες και να τους διοχετεύσουν σε πτήσεις με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς είναι εξαιρετικά περιορισμένη η διαθεσιμότητα εμπορικών πτήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι επαναπατρίστηκαν ήδη από χθες, Κυριακή, 81 Έλληνες, που βρίσκονταν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως, σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι ελληνικές Αρχές μετέφεραν τα εισιτήριά τους, καθώς θα ταξίδευαν αρχικά με την Aegean, η οποία όμως δέχτηκε να τα μεταφέρει στην El Al.

Γεραπετρίτης: Eπιχειρούμε τον ασφαλή επαναπατρισμό των Ελλήνων
Για το θέμα του επαναπατρισμού των Ελλήνων που βρίσκονται στο Ισραήλ μίλησε από το Ομάν, όπου βρίσκεται για την Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας και του γενικού προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια», δήλωσε.

Και προσέθεσε πως «ήδη, χθες, 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στον...

Casus belli και «γκρίζες ζώνες» στην κορυφή της ελληνικής...

«Τα ελληνικά νησιά δεν είναι το τελευταίο...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και...

Τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στον...

Casus belli και «γκρίζες ζώνες» στην κορυφή της ελληνικής...

«Τα ελληνικά νησιά δεν είναι το τελευταίο...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σας πήρε η κάτω βόλτα; Η γήρανση δείχνει να επιταχύνεται στη μέση ηλικία

Οι πιο δραστικές αλλαγές δείχνουν να έρχονται γύρω στην...

Τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο

Casus belli και «γκρίζες ζώνες» στην κορυφή της ελληνικής...

Στο Ηράκλειο το πιάνο του Νίκου Καζαντζάκη!

Στο Μουσείο Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Θύραθεν». Το πιάνου του γνωστού...