Καιρός: Τι θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και πώς θα ψήσουμε τον οβελία

Ημερομηνία:

Σε ανοιξιάτικους ρυθμούς θα κινηθεί ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αν εξαιρέσουμε τη σκόνη από την Αφρική που θα έχουμε μέχρι τη Μ. Τρίτη.

Τη Μ. Παρασκευή θα έχουμε αραιές νεφώσεις ωστόσο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως είπε ο κ. Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε βελτιωμένο καιρό την Κυριακή του Πάσχα και η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες συνοψίζονται στη συνέχεια:

Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται από μεταφοράς αφρικανικής σκόνης η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά κυρίως τη Μ. Τρίτη.

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη χώρα μας. Το κύμα σκόνης θα επηρεάσει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα την Μ. Τρίτη, ενώ τα επίπεδα σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους θα είναι πολύ υψηλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας, δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως. Αυτή η ροή των αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά...

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και...

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά...

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και...

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μεταφέρθηκε για χειρουργείο στη Μόσχα, σύμφωνα με τη Daily Mail

Η είδηση παραμένει ανεπιβεβαίωτη, αλλά το Al-Jarida του Κουβέιτ...

Ξεκινά νωρίτερα το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027 – Τι αλλάζει σε δικαιούχους και παροχές

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει το...