Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός -Τι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα

Σε δύο κύκλους έρχεται το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίς» που θα πλήξει τις επόμενες ώρες την χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις και υπάρχει διαρκής επαφή με όλη την Πολιτική Προστασία της χώρας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του μηχανισμού.

Ακόμη, όπως είπε, ο κ. Στυλιανίδης προβλέπεται να λειτουργήσουν και ενιαία συντονιστικά κέντρα όπως συνέβη με τις κακοκαιρίες «Μπάλλο» και «Διομήδη».

Επιπλέον, όπως τόνισε με βάση τις μετεωρολογικές ενδείξεις δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις περιοχές κάτω από τη Θεσσαλία διότι από τη Δευτέρα θα είναι πολύ έντονα τα καιρικά φαινόμενα εκεί, καθώς επίσης και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τι προβλέπεται για τα σχολεία
Ο κ. Στυλιανίδης δεν έκανε κάποια αναφορά για τα σχολεία, αλλά είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων και θεωρείται πιθανό σε περιοχές που θα υπάρξουν «δύσκολες καταστάσεις» να δοθεί προληπτικά εντολή (ακόμη και «οριζόντια») να μη γίνουν μαθήματα προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές από το κρύο. Αν και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν Κυριακή βράδυ, ή Δευτέρα, αναλόγως με το πόσο ισχυρά θα χτυπήσει η χώρα μας η κακοκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένης και της κατάστασης της πανδημίας, η κυβέρνηση, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία είναι προετοιμασμένη να επιδείξει «αντανακλαστικά».

Ήδη πάντως πολλοί Δήμοι ανακοινώνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών και θα βρίσκονται σε «συναγερμό» τις επόμενες ημέρες.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Τα τελευταία μεταωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χιονιοπτωσεις που θα εκδηλώνονται από την Κυριακή στο Αιγαίο θα γίνουν κατά τόπους ακόμα πιο έντονες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημέρι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου εδώ οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα πρέπει να σημειωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.https://www.aftodioikisi.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.