Καναδάς: Περισσότεροι από 22 χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω φωτιάς

Καναδάς: Περισσότεροι από 22 χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω φωτιάς

Πύρινη κόλαση στον Καναδά. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφού δεκάδες μέτωπα απειλούν κατοικημένες περιοχές. Στην Τενερίφη, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα.
Οι φλόγες καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους στην Τενερίφη.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε 18.000 στρέμματα μέσα σε 24 ώρες και περίπου 150 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από πέντε χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα του μεγαλύτερου νησιού των Κανάριων Νήσων.

Οι ισπανικές αρχές έστειλαν 14 αεροσκάφη, τα τρία από την ηπειρωτική Ισπανία, και συνολικά 250 άνδρες της πυροσβεστικής και του στρατού.

Οι πυροσβέστες όμως δυσκολεύονται να κατασβήσουν την πυρκαγιά που καίει σε δύσβατες περιοχές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι.

«Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις για να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας. Αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η φωτιά είχε ξεπεράσει τη γραμμή και τώρα πέφτει σε μια περιοχή με πολλούς ογκόλιθους και πολλά χαλαρά υλικά. Πυρακτωμένοι βράχοι που κατεβαίνουν και μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα ασφάλειας», περιγράφει πυροσβέστης.

Η περίμετρος της φωτιάς έχει φτάσει τα 22 χιλιόμετρα και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να την θέσουν υπό έλεγχο.

 

Καναδάς: Eντολή για εκκένωση της πόλης του Yellowknife

Πύρινη κόλαση και στον Καναδά όπου τα μέτωπα είναι πλέον 200 και δόθηκε εντολή για την εκκένωση της μεγαλύτερης πόλης στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά του Yellowknife.

Οι 22 χιλιάδες κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα στην νύχτα αφού οι πύρινες γλώσσες πλησίαζαν επικίνδυνα.

«Η ορατότητα εξαιτίας του καπνού είναι τόσο χαμηλή που οι πυροσβέστες λένε πως δεν μπορούν καν να δουν μπροστά τους. Με τους ανέμους να πνέουν τώρα προς την πρωτεύουσα, το Γιέλοναιφ υπάρχουν νέες προειδοποιήσεις απόψε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος», αναφέρει δελτίο του CTV.

Tα Βορειοδυτικά Εδάφη της Βρετανικής Κολομβίας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.