Μαίνεται η πυρκαγιά στην Τενερίφη – Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Η πυρκαγιά στην Τενερίφη ξέσπασε την Τετάρτη σε ένα ορεινό εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο Teide - την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Τενερίφη – Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Για τέταρτη μέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Τενερίφη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και το Σάββατο, καθώς η φωτιά που καίει στο βόρειο τμήμα του νησιού παραμένει εκτός ελέγχου, αλλά οι φλόγες δεν έχουν μέχρι στιγμής φτάσει σε μεγάλες τουριστικές περιοχές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης των Καναρίων Νήσων δήλωσαν ότι περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, μια κατακόρυφη αύξηση από τις 4.500 εκκενώσεις που έγιναν την Παρασκευή, σημειώνει το πρακτοτείο Reuters.

Περίπου 11 πόλεις στην Τενερίφη έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά.

Τεράστιες φλόγες φώτισαν τον ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το Σάββατο ελικόπτερα εθεάθησαν να ρίχνουν νερό σε περιοχές κοντά σε σπίτια, όπου μαύρος καπνός υψωνόταν στον αέρα.

Από εθνικό πάρκο γύρω από ηφαίστειο ξεκίνησε η φωτιά

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε ένα ορεινό εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο Teide – την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας – εν μέσω ζεστού και ξηρού καιρού.

Περισσότερες εκκενώσεις διατάχθηκαν το πρωί του Σαββάτου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της θερμοκρασίας και των ισχυρότερων ανέμων, δήλωσε οι τοπικές αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Ανέφεραν ότι ο πυκνός καπνός εμπόδιζε τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς από αέρος.

Περίπου 12.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, σε μία περίμετρο 50 χιλιομέτρων στο τουριστικό νησί της Ισπανίας.

Η πυρκαγιά ήταν τέτοιας κλίμακας που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα Κανάρια Νησιά, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Συμβουλίου της Τενερίφης, Ρόζα Νταβίλα, προσθέτοντας ότι η προτεραιότητα είναι «η προστασία της ζωής των ανθρώπων».

Η πυρκαγιά δεν έχει καταστρέψει κανένα σπίτι μέχρι στιγμής, ανέφερε, επικαλούμενη την Πυροσβεστική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.