Κανείς δεν θέλει να δικάσει τον Χανιώτη καθηγητή για την ασέλγεια σε μαθήτριες: Ξέμεινε από ενόρκους το Δικαστήριο – Ποτάμι οργής στα θύματα

Κανείς δεν θέλει να δικάσει τον Χανιώτη καθηγητή για την ασέλγεια σε μαθήτριες: Ξέμεινε από ενόρκους το Δικαστήριο – Ποτάμι οργής στα θύματα

Σε αναβολή λόγω αδυναμίας συγκρότησης των ενόρκων οδηγήθηκε η δίκη για τον 61χρονο καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά, ο οποίος παρότι έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε τέσσερις μαθήτριες, έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο για λόγους υγείας.

Στο άκουσμα της τέταρτης αναβολής της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, τα θύματα και οι οικογένειές τους ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες καθώς όπως καταγγέλουν ο καθηγητής συνεχίζει να τις παρενοχλεί, ενώ νωρίτερα και η μεριά της υπεράσπισης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ενώ άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο σχολείο όπου υπηρετεί η σύζυγός του.

Πάντως, νωρίτερα, το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές στην υπόθεση, η οποία είχε συνταράξει την κοινή γνώμη των Χανίων όταν αποκαλύφθηκε, την περίοδο των Χριστουγέννων 2018 – Πρωτοχρονιάς 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο από αυτούς δεν εμφανίστηκαν, δύο δήλωσαν συνάδελφοι της αδερφής του κατηγορούμενου, δύο εξαιρέθηκαν από την υπεράσπιση, δύο δήλωσαν συνάδελφοι – φίλοι της συζύγου του, μία δήλωσε ξαδέρφη της δικηγόρου της άλλης πλευράς και ο δέκατος και τελευταίος δήλωσε με… αφοπλιστική ειλικρίνια ότι είναι οικογενειακός φίλος του καθηγητή και «δεν είναι αμερόληπτος»

«Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να καθίσουν στην θέση του ενόρκου» σημείωσε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Ευγένιος Αρετάκης που παρατήρησε ότι το Δικαστήριο χορήγησε με ευκολία απαλλαγές και εξαιρέσεις σε ενόρκους ενώ εξέφρασε τον φόβο αν διατηρηθεί το ίδιο σκεπτικό, η δίκη να οδηγηθεί και σε επόμενο ανάλογο αδιέξοδο.

«Συνεχίζει να μας παρενοχλεί – Εισπράττουμε διαρκή απαξίωση»

«Δεν έχουμε καμία προστασία από πουθενά. Είναι ένας άνθρωπος που συνεχίζει να μας παρενοχλεί, συνεχίζει να μας παρακολουθεί και εισπράτουμε μια διαρκή απαξίωση. Φτάσαμε σήμερα να εξετάζουμε μήπως είναι και το θύμα αυτός κι όχι εμείς που έχουμε υποστεί κακοποίηση. Έχουμε γίνει εμείς οι θύτες. Και η ερώτηση είναι ποιος θα μας προστατεύσει, ποιος θα μας βοήθησει όταν ερχόμαστε τέσσερις και πέντε φορές σε ένα δικαστήριο και φεύγουμε άπραγοι χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη και με έναν άνθρωπο που ενώ είναι καταδικασμένος, κυκλοφορεί κανονικά σε καφετέριες, σε μπαρ, συνεχίζει να κυνηγάει κορίτσια» ανέφερε μία από της μαθήτριες ενώ κληθείσα να σχολιάσει τον καταγγελόμενο ξυλοδαρμό του καθηγητή, τόνισε:

«Αν είναι τόσο άρρωστος όπως υποστηρίζει, πώς θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και πώς τον βρήκε κάποιος και τον ξυλοκόπησε; Εμείς αυτό δεν το γνωρίζουμε» ανέφερε.

 

«Ντροπή και μόνο ντροπή»

Αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια έχουν εξαντληθεί οικονομικά και ψυχολογικά κι αυτός γυρνάει ανενόχλητος στα Χανιά και συνεχίζει την δράση του» ανέφερε φίλη των οικογενειών των θυμάτων: «Ντροπή και μόνο ντροπή».

 

«Δεν το έχω ξαναζήσει 45 χρόνια, δεν μπορούσα να το φανταστώ»

Το πρωτοφανές της κατάστασης που δημιουργήθηκε επεσήμανε εντός του δικαστηρίου, ο κ. Βασίλης Ταουξής, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά την αναβολή της δίκης, σημείωσε πως «η αναβολή δεν δόθηκε επειδή την ζητήσαμε. Την αναβολή την έδωσε το δικαστήριο επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχει αδυναμία συγκρότησης για αμερόληπτους ενόρκους και αφού εξαντλήθηκε πια ο καταλόγος των ενόρκων – Ο ένας μετά τον άλλον εκδήλωναν την επιθυμία τους να μην συμμετέχουν»

Για την προκλητική συμεριφορά του καθηγητή απάντησε ότι αυτό «δεν είναι αληθές, το να γράφονται συνθήματα ενός κατηγορουμένου σε γυμνάσιο της πόλης, δεν το έχω ξαναδεί. Εδάρη και εστάλη στο νοσοκομείο ξυλοδαρμένος. Πετούν τρικάκια έξω από το σπίτι του. Για μενα θα πρέπει να υπάρξει ειρήνη».

Τέλος για το κατά πόσο συντρέχει ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του, τόνισε: «Βλέπετε έναν άνθρωπο παραμορφωμένο, ο οποιος κυκλοφορεί με μηχανήματα. Ακούστηκαν πολλά για δήθεν ψευδή πιστοποιητικά, για χάλκευση των στοιχείων και άλλα τέτοια. Είναι ένας άνθρωπος με ατελείωτες χειρουργικές ουλές, ο οποίος είναι υπό συνεχή νοσηλεία, χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να τον βλέπουν μπροστά τους αλλά τα Χανιά είναι μικρά, πού αλλού θα πήγαινε ένας χειρουργημένος σε βαρειά μορφή άνθρωπος; Θα πάει να μεταναστεύσει στη Σουδία για να μην τον βλέπουν οι κυρίες μυνήτριες;»

 

 

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.