Χανιά: «Σάλος» στο Πρωτοδικείο: Μετράνε από την αρχή σταυρούς σε Δήμο και Περιφέρεια

361 σάκοι ανοίγουν ξανά και η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων ξεκινά για την Π.Ε. Χανίων αλλά και για τον Δήμο Χανίων μετά από σχετικά αιτήματα συνδυασμών!

Χανιά: «Σάλος» στο Πρωτοδικείο: Μετράνε από την αρχή σταυρούς σε Δήμο και Περιφέρεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών των μεμονωμένων υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων που είχαν υποβάλλει σχετικά αιτήματα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το μέτρημα των ψηφοδελτίων από την αρχή, καθώς η μία τελευταία έδρα τόσο στο περιφερειακό όσο και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων κρίνεται σε λίγες δεκάδες ψηφοδέλτια.

Πάντως σήμερα Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν στον διάδρομο του Πρωτοδικείου οι διορθωμένοι πίνακες με κάποια διορθωμένα λάθη που έγιναν κατά την μεταφορά από τα βιβλία στους πίνακες και θα δοθεί η εκ του νόμου προθεσμία των πέντε ημερών για υποβολή ενστάσεων.

Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης και των ψηφοδελτίων, προς το τέλος της άλλης εβδομάδας, θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων και στην συνέχεια όποιος μεμονωμένος σύμβουλος ή συνδυασμός επιθυμεί, εφόσον στοιχειοθετείται δικογραφία, μπορεί να προσφύγει ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου που λειτουργεί ως εκλογοδικείο.

Στον Δήμο Χανίων

Στο… εκλογοδικείο φαίνεται ότι θα λύσουν τελικά τις «διαφορές» τους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η παράταξη «Όνειρο είναι τα Χανιά» καθώς η 43η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα κριθεί σε λίγες δεκάδες ψηφοδελτίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr για να αλλάξει χέρια η έδρα και να πάει από την δεύτερη στην πρώτη παράταξη, η διαφορά είναι 30 ψηφοδέλτια ενώ από την επανακαταμέτρηση των παρατάξεων υπάρχουν περίπου 80 ψηφοδέλτια στην «γκρίζα ζώνη» του άκυρου.

Χωρίς ανατροπή στην κατάταξη ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση στην Δ.Ε. Χανίων και στην Δ.Ε. Θερίσσου, που είχαν ζητήσει  οι  επιλαχόντες σύμβουλοι της παράταξης του Παναγιώτη Σημανδηράκη και συγκεκριμένα ο Γιάννης Σημαντηράκης και ο  Γιώργος Φραγγεδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η σταυροδοσία τους αναθεωρήθηκε προς τα πάνω αλλά όχι σε βαθμό που να αλλάζει το αποτέλεσμα.

«Ασφυξία» στα Δικαστήρια

Πάντως η διαδικασία της επανακαταμέτρησης οδηγεί σε απορρύθμιση την κανονική λειτουργία των Δικαστηρίων καθώς εκτός από προσωπικό απασχολεί και αίθουσες στο δικαστικό μέγαρο Χανίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή το Ειρηνοδικείο ελλείψη αίθουσας, συνεδρίασε μέσα στο γραφείο των δικαστών!

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.