Κάνετε δίαιτα; Αποφύγετε αυτές τις 3 παγίδες

Κάνετε δίαιτα; Αποφύγετε αυτές τις 3 παγίδες

Έχετε γεμίσει την κουζίνα σας με υγιεινά τρόφιμα, έχετε βγάλει τα γλυκά από τη διατροφή σας και τελευταία ξεκινήσατε και γυμναστική. Είστε αποφασισμένοι αυτή τη φορά να καταφέρετε να απαλλαγείτε από το επιπλέον βάρος και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, όταν θέλετε να αδυνατίσετε, υπάρχουν ορισμένες παγίδες που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Ορίστε λοιπόν 3 συχνές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε.

#1 Τρώτε παξιμάδια χωρίς μέτρο
Το παξιμάδι αποτελεί ένα πολύ υγιεινό τρόφιμo, συνυφασμένο με την ελληνική διατροφική κουλτούρα. Μπορεί λοιπόν να το επιλέγετε ως μια πιο υγιεινή και διαιτητική επιλογή για να αντικαταστήσετε το παχυντικό δήθεν ψωμί. Ωστόσο, το παξιμάδι όχι μόνο δεν είναι πιο διαιτητικό από το ψωμί, αλλά λόγω της διαδικασίας παραγωγής του έχει πολύ λιγότερη υγρασία από το ψωμί, άρα στην ίδια ποσότητα μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο του μπορεί να περιέχει και αρκετό λάδι. Αν λοιπόν προσέχετε το βάρος σας, ελέγξτε λίγο την ποσότητα. Επιλέξτε παξιμάδι ολικής άλεσης και διαβάστε στην ετικέτα του προϊόντος αν περιέχει λάδι.

#2 Υπερφορτώνετε τις σαλάτες
Η σύνθεση της σαλάτας μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά το περιεχόμενό της σε θερμίδες, μετατρέποντάς τη πολλές φορές σε όχι και τόσο ελαφριά επιλογή. Η προσθήκη, για παράδειγμα, αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών και άλλων υγιεινών, κατά τα άλλα, συστατικών μπορεί να προσδίδει ιδιαίτερη γεύση, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και «καλά» λιπαρά, αλλά, από την άλλη, επιβαρύνει και με αρκετές θερμίδες και επομένως θα πρέπει να προστίθενται σε μικρές ποσότητες.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξετε όταν φτιάχνετε μια σαλάτα είναι το dressing. Μπορεί να αποτελέσει το πιο «ένοχο» συστατικό της σαλάτας, αφού ορισμένα dressings με βάση τη μαγιονέζα πιθανόν να απογειώσουν τις θερμίδες, τα λιπαρά και τη χοληστερίνη ακόμα και της πιο «αθώας» σαλάτας. Γενικά, προτιμήστε dressing με βάση το ελαιόλαδο και προσθέστε τo στη σαλάτα σας μετρώντας την ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο αποδίδει 135 θερμίδες. Σε περίπτωση που παραγγέλνετε σαλάτα από κάποιο εστιατόριο, ζητήστε να σας φέρουν το dressing ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

#3 Ο καφές σας ισοδυναμεί με γεύμα
Ένας καφές χωρίς πολλή ζάχαρη και με ελεγχόμενη ποσότητα γάλακτος θα σας δώσει την τόνωση που χρειάζεστε και πολλά αντιοξειδωτικά. Όταν όμως αυτός ο καφές μεταμορφωθεί σε έναν γλυκό cappuccino ή σε έναν freddo cappuccino με αφρόγαλα ή φυτική κρέμα ή σε ένα ρόφημα καφέ τύπου chino, τότε μπορεί να μιλάμε και για ένα γεύμα. Τα τελευταία μπορεί να ξεπερνούν και τις 300 θερμίδες, δίνοντάς σας αρκετή ζάχαρη και λιπαρά. Προτιμήστε λοιπόν πιο απλές μορφές καφέ, χωρίς πολλή ζάχαρη και με λίγο ή καθόλου γάλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.