“Καρφιά” Αποστολάκη για την πτώση του F16: «Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις»

Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω δήλωσης του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα και περί ώρα 13:29 κατέπεσε αεροσκάφος F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη περιοχή της Ψαθούρας», σημειώνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις»

Ακολούθως ο τομεάρχης Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «είναι ευχής έργο ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σώος».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν καθώς αυτό θα έχει όφελος τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό που τις υπηρετεί και τις τιμά».

Σώος ο πιλότος

Σημειώνεται ότι στο σημείο της πτώσης έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 πτέρυγα μάχης και κατευθύνεται η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα ήταν ένα C-130.

Μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή του ο πιλότος διεκομίσθη στο 251 ΓΝΑ, στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τι λέει ο πατέρας του πιλότου του F-16 – Πρόβλημα στον κινητήρα οδήγησε στην πτώση

Τα σχόλια είναι κλειστά.