Κατά το ρούχο και το αστάρι κύριε Πολάκη

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Το φαινόμενο «Παύλος Πολάκης» κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο ανάμεσα μας και ξαναχτυπά! Και πώς να μην αστράφτει και βροντάει άλλωστε, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται πως του έχει δώσει «ελευθέρας» σε οτιδήποτε αποφασίσει ο αναπληρωτής υπουργός να ξεστομίσει.

Δε μπορεί κανείς να γνωρίζει εάν αυτό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα απόλυτης έλλειψης φίλτρου από τον κύριο Πολάκη ή εάν τα επίπονα αυτά τελευταία χρόνια εξουσίας που τον κατέστησαν «μόνο του απέναντι σε όλους» γέννησαν σύνδρομα και ψυχώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κύριος Πολάκης προτιμά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις και να πασάρει τη λαϊκή μαγκιά που πίστευε πως έχει, πολύ περισσότερο από το να αναφέρεται στα προβλήματα του τομέα υγείας.

Γνωρίζαμε καλά ότι ο Παύλος Πολάκης ξυπνάει τα πρωινά με την ακατανίκητη ανάγκη να προσβάλει τους δημοσιογράφους, από τη στιγμή που κρίνεται για τις συμπεριφορές και τα λόγια του και δε …γουστάρει ο άνθρωπος. Γνωρίζαμε ότι δε δυσκολεύτηκε πολύ να ειρωνευτεί σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, από τη στιγμή που νόμισε ότι θα παίξει παιχνίδι μικροπολιτικής και θα σκοράρει. Η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε για μια ακόμη φορά , πάνω που είπαμε πως τα ακούσαμε όλα.

Οι εκλογές χτυπάνε την πόρτα μας, και ο κύριος Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει πως τελικά υπάρχει και κακή διαφήμιση. Δεν αρκούσαν όλα τα υπόλοιπα που έχουν σύρει το ΣΥΡΙΖΑ στα κατώτερα σκαλοπάτια του μυαλού των άλλοτε μάλιστα ψηφοφόρων του, στηρίζει κι έναν Παύλο Πολάκη, έτσι για να τα λέμε έξω από τα δόντια βρε αδερφέ. Την αλήθεια του θα την πει και δε θα τον σταματήσουν ούτε νεκροί, ούτε πυρόπληκτοι, ούτε ΑΜΕΑ, ούτε δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους.

Κύριε Πολάκη, καταλαβαίνουμε πως μάλλον έχετε κουραστεί και δε σας προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια. Ίσως έχετε αρχίσει να νοσταλγείτε το χειρουργείο και την ιατρική σας ιδιότητα. Οι πολίτες ξέρετε, εκείνοι που σας ψήφισαν, αναμένουν να τους εκπροσωπήσετε με ήθος και με σεβασμό. Ξεπερασμένες πρακτικές.

Όταν το σύστημα υγείας καταρρέει, όταν δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν μανγητικούς τομογράφους, όταν έχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, όταν η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι  τραγική λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν υπάρχει έλλειψη ειδικευόμενων, όταν γιατροί χάνουν αναδρομικά 6 ετών, εσείς αντί να εστιάσετε την αμέριστη προσοχή σας στη βελτίωση αυτών, επιτίθεστε στον κύριο Κυμπουρόπουλο; Επειδή άσκησε το δικαίωμα του διορισμού του ως ΑΜΕΑ; Επειδή ανήκει σε διαφορετικό κόμμα από το δικό σας; Επειδή είναι μελαχρινός μήπως και σας ενοχλεί;

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε, στο άρθρο 15  του νόμου 2920/2001 αναφέρεται ξεκάθαρα η διαδικασία την οποία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ακολούθησε νομίμως και δικαιωματικά.  Κατά το ρούχο και το αστάρι στις εκλογές κύριε Πολάκη. Οφείλετε να θυμάστε τις προσβολές και τις αδικίες σας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.