Καζακστάν: Ευθύνες στη Μόσχα ρίχνει το Αζερμπαϊτζάν για τη συντριβή του αεροσκάφους

Ημερομηνία:

24 ώρες μετά τη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου στο Καζακστάν, η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Μόσχα πως ρωσικός πύραυλος εδάφους – αέρος προκάλεσε το δυστύχημα, σύμφωνα με το Euronews.

Κατηγορούν τη Μόσχα
Κυβερνητικές πηγές του Μπακού που επικαλούνται την προκαταρκτική έρευνα, υποστηρίζουν ότι θραύσματα από πύραυλο προκάλεσαν τη συντριβή του αεροπλάνου, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησαν διακρίνονται πολλές τρύπες στην άτρακτο του αεροσκάφους.

«Το αεροσκάφος ταξίδευε από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, προς τη ρωσική πόλη Γκρόζνι, μια περιοχή που πρόσφατα έγινε στόχος ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», λέει σε ρεπορτάζ του το Sky News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews, στο Γκρόσνι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας πιθανώς να στόχευσαν το αεροσκάφος, με τους χειριστές να εκτιμούν πως επρόκειτο για drone που είχαν εκτοξεύσει οι Ουκρανοί εναντίον ρωσικών στόχων.

Αρνείται το Κρεμλίνο
Η Μόσχα απαντά πως πρώτα θα πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

«Είναι λάθος να γίνονται εικασίες προτού καταλήξει στο πόρισμά της η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Την ίδια ώρα, επιβάτες καταγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές μέσα από την καμπίνα πριν τη συντριβή, όπου φαίνεται να έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου.

Δευτερόλεπτα μετά την πτώση επικρατεί πανικός. Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους κατάφεραν να επιζήσουν.

Το NATO ζητά την πλήρη διερεύνηση για τα αίτια της συντριβής, που είχε ως αποτέλεσμα 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 29 να τραυματιστούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...

Κλιματική κρίση: «Τα βουνά γίνονται μαύρα»

Από τα Ιμαλάια έως τις Ανδεις, οι παγετώνες λιώνουν,...

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...

Κλιματική κρίση: «Τα βουνά γίνονται μαύρα»

Από τα Ιμαλάια έως τις Ανδεις, οι παγετώνες λιώνουν,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διευκρινήσεις ΑΑΔΕ για το ακατάσχετο και τον συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ...

Έρχεται «βραχιολάκι» για δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Πώς θα προστατεύονται τα θύματα

Την εισαγωγή ηλεκτρονικής επιτήρησης για πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται...

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιώργος Μαζωνάκης

Άφησε την τελευταία του πνοή λόγω ανακοπής σε ηλικία...