Κεραμέως – Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα γνωρίζαμε για τα 15.500 κρούσματα

Ημερομηνία:

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test» είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 15.500 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν λέγοντας: «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα»

Τηλεκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και διευκρίνισε: «Η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλον λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα, που έγινε ο σεισμός, άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση»

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας, και με συνεχή σελφ τεστ που όπως τα χαρακτήρισε είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Προσλήψεις

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα κενά στην εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και είπε για την κάλυψη τους: «Ήδη ανακοινώθηκαν άμεσα σχεδόν 5.000 προσλήψεις για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Η Magic Black Friday της SKY express...

Κλείστε τη θέση σας μέχρι και 01/12/2025 σε economy...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Η Magic Black Friday της SKY express...

Κλείστε τη θέση σας μέχρι και 01/12/2025 σε economy...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σύμφωνο συνεργασίας του δήμου Μυλοποτάμου με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Την Πέμπτη στο Γραφείο του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Γεωργίου...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...