ΚΝΕ ΧΑΝΙΩΝ : Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του ΕΑΜ ΕΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ ΧΑΝΙΩΝ από κοινού διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει:
Στις 28 Οκτωβρίου στις 18.30 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Παρτιζάνοι των Αθηνών» στα γραφεία στον Κουμπέ (λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 8) και θα ακολουθήσει ομιλία από τη Μέλπω Παπαδαντωνάκη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης της Κρήτης. Το ντοκιμαντέρ αφορά μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση και επιχειρεί να ρίξει φως σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες του αγώνα τους, όπως αυτές διαδραματίστηκαν μέσα στις συνοικίες της Αθήνας. Οι προσωπικές ιστορίες «δένουν» με σπάνιο αρχειακό υλικό και πλάνα του σήμερα μέσα από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και τις συνοικίες της Αθήνας .

Στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στον Ομαλό με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στις Φώκιες, το οποίο αναφέρεται σε μάχη του μόνιμου και εφεδρικού ΕΛΑΣ με τα ναζιστικά – γερμανικά στρατεύματα κατοχής και χαρακτηριστικά αναγράφει:
«Εδώ στις “Φώκιες” στις 6 Αυγούστου 1944, αντάρτες του ΕΛΑΣ εξόντωσαν απόσπασμα χιτλερικών που μετέφερε εφόδια στο φυλάκιό τους στον Ομαλό»
Έπειτα θα γίνει ξενάγηση και ομιλία από τον Κώστα Αποστόλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης της Κρήτης, στο σπίτι του στρατηγού Μάντακα, όπου και θα κατατεθεί στεφάνι.
Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν από τα Χανιά έως τον Ομαλό, καθώς και η επιστροφή, ενώ στο χώρο θα υπάρχει φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες: 6945639217

Τα σχόλια είναι κλειστά.