Κοινή ερώτηση επτά βουλευτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Κοινή ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, κατέθεσαν σήμερα επτά βουλευτές, έξι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Σπύρος Δανέλλης, για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Στο κείμενο της ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ, καθώς και ότι στη χώρα μας επί περίπου τέσσερις δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση -σε μία περίοδο δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής- υλοποίησε τη δέσμευσή της απέναντι στους νησιώτες, εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την ανάγκη επέκτασης του μέτρου στην Κρήτη, επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το νησί από έναν θεσμό που θωρακίζει αποτελεσματικά τους πολίτες της, και ότι η καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρεί την Κρήτη. Ρωτούν, λοιπόν, τον αρμόδιο υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής...

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...

Χανιά: «Απόβαση» 4.805 τουριστών από τρία κρουαζιερόπλοια...

Σχεδόν 5.000 επιβάτες κρουαζιέρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα αφίξεων της...

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής...

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...

Χανιά: «Απόβαση» 4.805 τουριστών από τρία κρουαζιερόπλοια...

Σχεδόν 5.000 επιβάτες κρουαζιέρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα αφίξεων της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όσα μπορεί να μας διδάξει η αποτυχία

Μας αρέσει ή όχι η αποτυχία είναι κομμάτι της...

Ανατροπή με τη στρατιωτική θητεία: Χιλιάδες στρατεύσιμοι αντί για Νοέμβριο καλούνται το 2027

Αλλαγή στον προγραμματισμό της στρατιωτικής τους θητείας διαπιστώνουν πολλοί...

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται έως 2.500 ευρώ – Όλες οι αλλαγές

Αυξημένο στεγαστικό επίδομα, νέες φοιτητικές εστίες, ανακαινίσεις και επενδύσεις...

Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της σύγχρονης Αναπαραγωγικής Ιατρικής – Διεθνής συμμετοχή

Περίπου 200 γιατροί, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας από την...