Κολυμπώντας από τη Σητεία στα Χανιά-Ο νέος στόχος του υπεραθλητή Χαράλαμπου Ταϊγανίδη

Κολυμπώντας από τη Σητεία στα Χανιά-Ο νέος στόχος του υπεραθλητή Χαράλαμπου Ταϊγανίδη
Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μιλά για το νέο του εγχείρημα, τον κολυμβητικό μαραθώνιο Σητεία-Χανιά.

Αναλυτικά όσα λέει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος“, περιγράφοντας αναλυτικά όσα πρόκειται να κάνει ο ίδιος τον ερχόμενο Νοέμβριο:

«Είναι ένας στόχος, ένα όνειρο δικό μου να κολυμπήσω μια μεγάλη απόσταση κι αυτή η μεγάλη απόσταση έρχεται μετά την επιτυχία, που είχαμε τον Νοέμβριο Ρόδο-Πανορμίτη-Σύμη μία απόσταση 50 χιλιόμετρα. Τώρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη απόσταση. Τα όνειρα όρια δεν έχουν.

Αυτό, που έχω να πω επειδή με ρωτάει πολύς κόσμος αν φοβάμαι ή αν το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί, γιατί επέλεξα αυτή την απόσταση και τους απαντώ ότι ‘’ναι, φοβάμαι, κάθε μέρα σκέφτομαι την απόσταση, το κάθε μέτρο και τους πόνους που θα προέλθουν μετά από όλα αυτά τα χιλιόμετρα’’. Μιλάμε για μια απόσταση 250χλμ, τα οποία πρώτα ο Θεός αν μας το επιτρέψει ο καιρός και η θάλασσα θα τερματίσουμε μετά από έξι μέρες κολύμπι.

Το πρόγραμμα, που κάνω με τον προπονητή μου, Γιώργο Αδάμ και τον ευχαριστώ πολύ γιατί δίχως αυτόν δε θα επιχειρούσα τέτοια εγχειρήματα, είναι να κολυμπάμε περίπου 10-12 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες να ξεκουραζόμαστε. Θα είμαστε μέσα στη θάλασσα. σε βάρκα επάνω την ώρα της ξεκούρασης.

Στη βάρκα θα είναι η ομάδα μου, μια ομάδα γιατρών, πάρα πολύς κόσμος, φίλοι από εδώ την Κρήτη και απ’ όλη την Ελλάδα, που θέλουν να δουν αυτό το μεγάλο εγχείρημα, να υπάρξει μια στήριξη.

Τα χιλιόμετρα όλα θα είναι παράκτια, δηλαδή δε θα είμαστε πολύ μακριά από την ακτή, θέλουμε να δει όλος ο κόσμος την προσπάθεια και τον αγώνα μας και να μπορεί να συμμετέχει κι αυτός με τα θετικά μηνύματα, που θα δεχόμαστε.

Όλο το εγχείρημα θα είναι βιντεοσκοπημένο, θα υπάρχουν drones».

https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.