Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Κρήτης παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο»

Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο», η Π.Ε. Ηρακλείου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, η Ευρυτανία, η Αρκαδία, η Χίος, τα Ανώγεια και η Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας. Εξέλιξη που αν συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα θα επιτρέψει αυτές οι περιοχές να βγουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα στο «βαθύ κόκκινο»
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Σημειώνεται, ότι αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις των πολιτών και αντί για 19:00 το απόγευμα θα ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ (μέχρι τις 05:00 το πρωί).

Τα σχόλια είναι κλειστά.