Εκκλησία της Κρήτης: Να ανοίξουν οι εκκλησίες με μέτρα το Πάσχα

Την πεποίθηση ότι πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες αλλά με αυστηρή τήρηση των μέτρων το Πάσχα, εξέφρασε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

«Εμείς προσβλέπουμε να είναι όπως ακριβώς ζήσαμε και την 25η Μαρτίου στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό μας ναό καθώς αυτοί οι δύο εξαιρούνται σε κάθε τόπο. Θα είναι διπλή χαρά και άποψη ώστε αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που επιτρέπεται να μπουν στον Άγιο Μηνά ή στον Άγιο Τίτο και να μετάσχουν στην ακολουθία των χαιρετισμών της Παναγίας. Εμείς προσβλέπουμε όσο περνούν οι μέρες να μη στερηθούμε το Πάσχα και να μη ζήσουμε την σκληρότητα και τον πόνο της ψυχής που ζήσαμε όλοι πέρσι, με ναούς κλειδωμένους την Μεγάλη Εβδομάδα» ανέφερε ο Επίσκοπος Κνωσού ενώ πρόσθεσε πως ευχή όλων είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα των ημερών και με τη σωστή αντιμετώπιση από πλευράς πολιτείας να μπορέσουν οι άνθρωποι με μέτρα να μετάσχουν σε αυτή τη λειτουργική χαρά.

Όπως είπε ο ίδιος, αρκετοί πολίτες με δάκρια στα μάτια χάρηκαν που μπόρεσαν χθες να εκκλησιαστούν. «Ελπίζουμε και την άγια Εβδομάδα, με προσοχή και τήρηση των μέτρων να γίνει το ίδιο. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί αλλά ακούν. Δεν βγαίνουμε να πούμε ότι ανοίξετε τις εκκλησίες ούτε βλέπουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού σαν πόλεμο ενάντια στην εκκλησία. Θέλουμε όμως να συμβάλλουμε στον πόνο των ανθρώπων».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Επίσκοπος Κνωσού όπως προβλέπει το ΦΕΚ και η ΚΥΑ γίνονται έλεγχοι κατά του κορωνοϊού. «Η Εκκλησία της Κρήτης έχει αποδείξει πολλές φορές την υπευθυνότητα της, την αγάπη και τον σεβασμό της στον άνθρωπο. Εμείς στην Αρχιεπισκοπή σε εβδομαδιαία βάση υποβαλλόμαστε σε μοριακά και rapid test για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αποτελέσουμε την αιτία να δυσκολευτεί κάποιος συνάνθρωπος μας».https://creta24.gr/

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.