Κρήτη:Στο πλευρό των απολυμένων οδηγών τουριστικών λεωφορείων ο Χάρης Μαμουλάκης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου,
τον Πρόεδρο και μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών
Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής”

Το μείζον ζήτημα που προέκυψε με τις απολύσεις 37 οδηγών τουριστικών λεωφορείων, βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» Σταύρο Σεραφειμίδη και μελών του Σωματείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με τους οδηγούς να περιγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τον τελευταίο χρόνο, το εξαιρετικά αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον, αλλά και τον νομικό αγώνα που ξεκίνησαν προκειμένου να ακυρωθούν ως παράνομες οι 37 απολύσεις συναδέλφων τους, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς καν αποζημίωση.

Από την πλευρά του ο αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης εκφράζοντας την πλήρη στήριξη στον αγώνα τους, σε δήλωσή του ανέφερε: «Βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καταθέτοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις για να αποφευχθεί αυτή η κατάληξη, χωρίς όμως οι κυβερνώντες να τις λάβουν υπόψιν. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι. Ειδικά δε στην Κρήτη, όπου για πρώτη φορά τα τελευταία 27 χρόνια η καταγεγραμμένη ανεργία είναι η μεγαλύτερη της χώρας, η κατάσταση είναι απελπιστική.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση έστω και εκ των υστέρων, να πάψει να δυναμιτίζει το κλίμα, να προστατέψει την εργασία και να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να συμπαρασταθώ στον αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων με όλες μου τις δυνάμεις, αναδεικνύοντας και κοινοβουλευτικά αυτή την αδικία που συντελείται.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.