Κόσμος : Εικόνες «αποκάλυψης» στον Αμαζόνιο

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές σαρώνουν τη Βραζιλία, οι πιο καταστροφικές στην Αμαζονία τα τελευταία χρόνια.

Ο στρατός της Βραζιλίας έχει ήδη ξεκινήσει τις ρίψεις νερού την στιγμή που οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται. Η οσμή του θανάτου έντονη καθώς δεν είναι λίγα τα ζώα που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι κάτοικοι του Πόρτο Βέλο εκφράζουν φόβους για το σύννεφο του καπνού που καλύπτει την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μπολσονάρου είχε δείξει με το δάκτυλο τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ αναφερόμενος σε «εμπρησμούς».

Οι ερευνητές από την άλλη πλευρά συνδέουν την δραματική αύξηση των πυρκαγιών η οποία έφτασε το 83% φέτος σε σχέση με πέρυσι, με τις γεωργικές δραστηριότητες που παράγουν βοδινό κρέας και γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς από την Βραζιλία όλες οι χώρες του κόσμου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Airbnb: Ευρωπαϊκό φρένο στη βραχυχρόνια μίσθωση – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές Airbnb -...

Κρήτη: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου,...