Κρήτη: 92 εκατ. ευρώ για τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

Κρήτη: 92 εκατ. ευρώ για τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας . Στα 92 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών …..

Στα 92 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Οικονομίας για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει πως: «Το υπουργείο είναι έτοιμο να συνδράμει και για τις καταστροφές της 6ης Απριλίου».

Η χρηματοδότηση έρχεται μετά και από τις σχετικές αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν, από κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, τα μέλη των οποίων προχώρησαν στην τεκμηρίωση και την κατάρτιση των προϋπολογισμών για τις αποκαταστάσεις των υποδομών και συνέταξαν άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία.

Σύμφωνα με το υπουργείο και μετά και τη συνεργασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, για τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου του 2019, εγκρίθηκαν έργα αποκατάστασης ύψους 91.755.364 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί: 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, 2,5 + 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων, 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων, 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων, 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά Χανίων, 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου Χανίων, 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων, 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς και 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ.

Για τη θεομηνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 6 Απριλίου, υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία του υπουργού Υποδομών με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη και τον Δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές με την ολοκλήρωση των φαινομένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.