Κρήτη:Ανοιχτό για το κοινό, την Κυριακή, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Ημερομηνία:

Θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 7 Αυγούστου και ακολουθούν οι Κυριακές 21 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου.
Σε μία προσπάθεια εξοικείωσης του κοινού με την επιστήμη και την τεχνολογία, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα προσφέρει μία ακόμα μέρα ελεύθερης επίσκεψης κοινού στους χώρους του.

Θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 7 Αυγούστου και ακολουθούν οι Κυριακές 21 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου.

Δίδεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να έχουν μια πρώτη γνωριμία της λειτουργίας του Αστεροσκοπείου, να πληροφορηθούν για τα τελευταία επιτεύγματα στην Αστροφυσική και να παρατηρήσουν από το τηλεσκόπιο 1.3μ εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Θα ακολουθηθούν τα όποια πρωτόκολλα Covid ορίζει η πολιτεία για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ημερών το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 18:00-23:00. Οι επισκέπτες θα έχουν όπως πάντοτε τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση, συνήθως έως τις 20:30. Κατόπιν, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν με το μάτι, μέσω του τηλεσκοπίου των 1.3 μέτρων, ένα ουράνιο αντικείμενο που θα είναι ορατό εκείνη την περίοδο.

“Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, προτείνεται στους επισκέπτες να είναι ντυμένοι κατάλληλα. Να ληφθεί υπόψη ότι το Αστεροσκοπείο είναι Ερευνητική – Επιστημονική εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, ικανός αριθμός καθισμάτων για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι χώροι είναι περιορισμένοι και δεν προσφέρονται για μεγάλης διάρκειας παραμονή κοινού. Επισημαίνουμε ότι σε ημέρες μεγάλης προσέλευσης η αναμονή για την παρατήρηση με το μάτι μπορεί να ξεπεράσει τη μία ώρα. Για τους λόγους αυτούς η επίσκεψη με μικρά παιδιά, όπως και για άτομα με προβλήματα κινητικά, σε ημέρες μεγάλης προσέλευσης δεν συστήνεται.

Επίσης, λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος και του περιορισμένου χώρου στάθμευσης στο Αστεροσκοπείο, η επίσκεψη με λεωφορεία τις ημέρες ελεύθερης επίσκεψης του κοινού δεν είναι δυνατή.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τα τελευταία 5 χλμ προς την κορυφή του Αστεροσκοπείου (μετά την έξοδο προς αριστερά από τον κεντρικό δρόμο προς Νίδα) λόγω της στενότητας του δρόμου και των συνεπειών από τον περασμένο χειμώνα”, τονίζουν οι άνθρωποι του Αστεροσκοπείου.

Ένας χάρτης οδικής πρόσβασης από το Ηράκλειο στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα μέσω του Google Maps

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη, ζυγαριά ακριβείας και...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο...

ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ν.Δ.: Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για...

Η ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει τον ΟΦΗ...

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη, ζυγαριά ακριβείας και...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο...

ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ν.Δ.: Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για...

Η ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει τον ΟΦΗ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3150 ευρώ

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο...

ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ν.Δ.: Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την ιστορική κατάκτηση του Super Cup

Η ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει τον ΟΦΗ...

Η Δημοτική Αγορά Χανίων μετρά αντίστροφα

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η...