Κρήτη:“dance for pink” εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού

Ημερομηνία:

Μια ξεχωριστή χορευτική δράση ξάφνιασε τους Ηρακλειώτες στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή το πρωί (18/10/2020).
Μια εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού με τον τίτλο “dance for pink”.
Τριάντα πέντε εθελοντές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης (Κέντρο Εθελοντισμού και Διασύνδεσης της Περιφέρειας με φορείς και οργανώσεις) ενώνοντας την ευαισθησία τους για να σταλεί ένα πιο δυνατό μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού.

Αυτοσχεδιαστικά, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή κίνηση, ένωσε την ενέργεια του στον κύκλο δημιουργώντας μια αέναη ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποδομήθηκε σε κομμάτια που στο τέλος κατάφεραν να ενωθούν ξανά καταλήγοντας ακόμα πιο δυνατοί!

Οι χορευτές αφιέρωσαν τη δράση σε όλους τους μαχητές ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Εθελοντισμό και τη Διασύνδεση της Περιφέρειας με φορείς και οργανώσεις Γωγώ Μηλάκη είπε: «Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Κρήτης Εθελοντές για τον Πολιτισμό και την Υγεία.
Αναγνωρίζουμε τον χορό όπως άλλωστε κάθε άλλη μορφή τέχνης, ως ένα πολύ δυνατό μέσο για να εστιάσει το κοινό στο μήνυμα μας. Η πρωτοβουλία μας που έχει τίτλο DANCE FOR PINK θεσμοθετείται και στο εξής θα συμβαίνει κάθε χρόνο στην Περιφέρεια Κρήτης, από αυτόν τον Οκτώβρη στηρίζοντας την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού».

Η κα Μηλάκη ευχαρίστησε – και εκ μέρους του Περιφερειάρχη – το κάθε μέλος της ομάδας των εθελοντών ξεχωριστά για την ευγενική τους συνεργασία και καλλιτεχνική δημιουργική προσφορά. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Δήμητρα Δασκαλάκη συντονίστρια της χορευτικής δράσης, χορεύτρια, χορογράφο και καθηγήτρια χορού
η οποία αφιέρωσε την δράση στη μητέρα της Φιλία και σε όλους τους μαχητές ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης στη δήλωση του τόνισε πως μέσα από μια λιτή, αλλά σημαντική εκδήλωση στόχος είναι «ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και το μήνυμα μας είναι πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και απόδημου ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης στη δήλωσή του υπογράμμισε πως η διάδοση του μηνύματος είναι ευθύνη όλων μας. «Με τον τρόπο μας και την συμβολή μας μπορούμε να μεταφέρουμε το σπουδαίο μήνυμα της πρόληψης. Περιφέρεια Κρήτης και φορείς στέλνουμε το μήνυμα ενωμένοι από την πλατεία Ελευθερίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές...

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές...

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...