Κρήτη:Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα σε ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΛΚΕΘΕ

Ημερομηνία:

Σειρά συναντήσεων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ΕΛΚΕΘΕ είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης.
Αρχικά, συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη και συζήτησαν θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στους τομείς που δραστηριοποιείται ο οργανισμός. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Διευθυντές Δρ. Γιώργος Ψαρράς και Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου που ανέπτυξαν τις καινοτόμες έρευνες και τις δράσεις του ΕΛΓΟ με αναφορά, μεταξύ άλλων, στην Ακαδημία Ελιάς, στη Πιστοποίηση Προϊόντων και τα Ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχει με επιτυχία ο οργανισμός.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΛΚΕΘΕ, Δρ. Αντώνη Μαγουλά καθώς και με τους Διευθυντές των Ινστιτούτων Δρ. Κ. Μυλωνά και Δρ. Α. Καραγεώργη, τον Διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης Δρ. Γ. Παπαδάκη και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Στεφανάκη.
Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του ΕΛΚΕΘΕ, στις έρευνες και τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια και αναφορά στην στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε θέματα δομών και τεχνικών έργων που τρέχουν τα ερευνητικά κέντρα.
«Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να προάγει τους στόχους και την αποστολή των Ερευνητικών Κέντρων που ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα, την Αλιεία και την Έρευνα. Και θα στηρίζει την συνεργασία τους με άλλα Κέντρα και με Πανεπιστήμια του νησιού» σημείωσε κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ματαλλιωτάκης.
Επίσης, ο Ειδικός Σύμβουλος του, Καθηγητής Χρήστος Φλώρος διατύπωσε την πάγια θέση της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη, αναφέρθηκε στα οφέλη της συνεργασίας της Περιφέρειας με τα ερευνητικά κέντρα για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση των Κρητικών προϊόντων προς όφελος της τοπικής οικονομίας υποστηρίζοντας και αυτός αυτά που ειπώθηκαν και στις δύο συναντήσεις.
.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες...

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

Ηράκλειο: Ερευνητές του ΙΤΕ αποκάλυψαν νέο μηχανισμό...

Μια σημαντική ανακάλυψη που φωτίζει τους μοριακούς μηχανισμούς της...

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες...

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

Ηράκλειο: Ερευνητές του ΙΤΕ αποκάλυψαν νέο μηχανισμό...

Μια σημαντική ανακάλυψη που φωτίζει τους μοριακούς μηχανισμούς της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...