Κρήτη : Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 205,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τους: Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, Αρχιρόδον Group, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Θέμελη.

Θα ακολουθήσει η προεπιλογή (εξέταση των τυπικών στοιχείων) στη συνέχεια ο ανταγωνιστικός διάλογος βάσει του οποίου θα καταρτιστεί η τελική σύμβαση και έπειτα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

Στο αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων υποδομών και η κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων στις 2 Πανεπιστημιουπόλεις, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο τής σύμβασης σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) θα εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών που απαιτούνται και θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση τού αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Επίσης θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ιδία ή και δανειακά κεφάλαια, ενώ θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση, καθ’ όλη τη διάρκεια τής σύμβασης σύμπραξης (30 χρόνια).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η εορτή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων...

23 Μαΐου 2026 Το απόγευμα του Σαββάτου, 23ης Μαΐου 2026,...

Μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις η Υπηρεσία Δόμησης...

Από τον Δήμο Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Δόμησης...

Η εορτή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων...

23 Μαΐου 2026 Το απόγευμα του Σαββάτου, 23ης Μαΐου 2026,...

Μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις η Υπηρεσία Δόμησης...

Από τον Δήμο Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Δόμησης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν έως 900 ευρώ στα τέλη Ιουνίου

Περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες αναμένεται να λάβουν το έκτακτο...

Μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις η Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ρεθύμνης

Από τον Δήμο Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Δόμησης...

“Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις για την 85η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά”

Με ιδιαίτερη επισημότητα και συγκίνηση κορυφώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις...