Κρήτη : Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 205,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τους: Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, Αρχιρόδον Group, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Θέμελη.

Θα ακολουθήσει η προεπιλογή (εξέταση των τυπικών στοιχείων) στη συνέχεια ο ανταγωνιστικός διάλογος βάσει του οποίου θα καταρτιστεί η τελική σύμβαση και έπειτα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

Στο αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων υποδομών και η κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων στις 2 Πανεπιστημιουπόλεις, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο τής σύμβασης σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) θα εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών που απαιτούνται και θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση τού αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Επίσης θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ιδία ή και δανειακά κεφάλαια, ενώ θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση, καθ’ όλη τη διάρκεια τής σύμβασης σύμπραξης (30 χρόνια).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Δημογλίδου για τις συλλήψεις στην Κρήτη: Κάθε...

Στη μία από τις οργανώσεις εντοπίστηκαν δύο υποομάδες που...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Δημογλίδου για τις συλλήψεις στην Κρήτη: Κάθε...

Στη μία από τις οργανώσεις εντοπίστηκαν δύο υποομάδες που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό παράδεισο

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Πανελλαδικές και ύπνος: Πόσες ώρες είναι αρκετές για τους υποψήφιους

Για την επιτυχία δεν απαιτείται μονάχα διάβασμα! Διάβασμα, επαναλήψεις, μαθήματα......

Κοντά σε παράταση της εκεχειρίας για άλλες 60 ημέρες ΗΠΑ και Ιράν

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές με γνώση...

Γιατί στον τόπο μας; Η σκοτεινή πλευρά της λεβεντιάς

Υπάρχουν στιγμές που ένας τόπος μοιάζει να κουβαλά μέσα...