Κρήτη : Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 205,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τους: Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, Αρχιρόδον Group, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Θέμελη.

Θα ακολουθήσει η προεπιλογή (εξέταση των τυπικών στοιχείων) στη συνέχεια ο ανταγωνιστικός διάλογος βάσει του οποίου θα καταρτιστεί η τελική σύμβαση και έπειτα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

Στο αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων υποδομών και η κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων στις 2 Πανεπιστημιουπόλεις, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο τής σύμβασης σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) θα εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών που απαιτούνται και θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση τού αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Επίσης θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ιδία ή και δανειακά κεφάλαια, ενώ θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση, καθ’ όλη τη διάρκεια τής σύμβασης σύμπραξης (30 χρόνια).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη Ιταλοί δημοσιογράφοι για την προβολή...

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης είναι η προβολή του πολιτιστικού,...

Συνεχίζονται οι ανακαινιστικές εργασίες στον Ιερό Μητροπολιτικό...

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού...

Στην Κρήτη Ιταλοί δημοσιογράφοι για την προβολή...

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης είναι η προβολή του πολιτιστικού,...

Συνεχίζονται οι ανακαινιστικές εργασίες στον Ιερό Μητροπολιτικό...

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη Ιταλοί δημοσιογράφοι για την προβολή του νησιού – Πού θα πάνε

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης είναι η προβολή του πολιτιστικού,...

Πώς στήθηκε η μεγάλη απάτη για τον ΕΦΚΑ

Πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημία στον...

Καιρός: Το El Niño του 2026 σπάει ρεκόρ – Στους +3,2°C η θερμοκρασιακή απόκλιση στον Ειρηνικό

Εντυπωσιακές διαστάσεις λαμβάνει η θέρμανση των υδάτων στον κεντρικό...

ΟΣΔΕ 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι αγρότες πριν την οριστικοποίηση – Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Έναν αναλυτικό «οδηγό» για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ)...