Κρήτη : Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Έξι εταιρείες και μια κοινοπραξία εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 205,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τους: Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, Αρχιρόδον Group, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Θέμελη.

Θα ακολουθήσει η προεπιλογή (εξέταση των τυπικών στοιχείων) στη συνέχεια ο ανταγωνιστικός διάλογος βάσει του οποίου θα καταρτιστεί η τελική σύμβαση και έπειτα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

Στο αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων υποδομών και η κατασκευή νέων κτιριακών συγκροτημάτων στις 2 Πανεπιστημιουπόλεις, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο τής σύμβασης σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) θα εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών που απαιτούνται και θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση τού αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών. Επίσης θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ιδία ή και δανειακά κεφάλαια, ενώ θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση, καθ’ όλη τη διάρκεια τής σύμβασης σύμπραξης (30 χρόνια).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου...

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν για αρκετές ώρες την...

Κρήτη: «Λουκέτο» στο φαράγγι της Σαμαριάς την...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Τετάρτη 30...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου...

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν για αρκετές ώρες την...

Κρήτη: «Λουκέτο» στο φαράγγι της Σαμαριάς την...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Τετάρτη 30...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν για αρκετές ώρες την...

Ενεργειακή κρίση: Νέα μέτρα στήριξης προαναγγέλλει η κυβέρνηση – Τι είπε η Σδούκου

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τρεις φοροανατροπές σε δύο δόσεις

Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός ελαφρύνσεων με τις αλλαγές...

Bluetooth: Η απίθανη ιστορία πίσω από το όνομα – Ο Βίκινγκ βασιλιάς που «ένωσε» Δανία και Νορβηγία

Στο Γέλινγκ της Δανίας, δύο αρχαίες ρούνες αφηγούνται την...