Κρήτη και Εύβοια χτυπά η κακοκαιρία Bora – Χωρίς ρεύμα η μισή Ερέτρια

Ημερομηνία:

Προβλήματα έφερε νωρίς η κακοκαιρία «Bora» στην Εύβοια και στο Ηράκλειο Κρήτης, με πλημμύρες και ζημιές.
Τα πρώτα προβλήματα έφερε νωρίς η κακοκαιρία «Bora» στην Εύβοια καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κατάφεραν να σπάσουν στα δυο μια ολόκληρη κολώνα της ΔΕΗ.

Χωρίας ρεύμα στην Εύβοια
Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία έσπασε μία ξύλινη κολόνα που βρίσκεται πριν το γεφυράκι στο «Νησί των Ονείρων» στην περιοχή της Ερέτριας.

Στην συνέχεια πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα τα καλώδια να βρίσκονται κρεμασμένα στο δρόμο.

Σύμφωνα με το evima, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται στο σημείο για την αποκατάσταση.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης εθελοντές του ΕΣΔΔΕ με εντολή του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας, οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αναφέρεται πως σχεδόν η μισή περιοχή της Ερέτριας έχει μείνει χωρίς ρεύμα αυτή την ώρα.

Κρήτη
Άρον άρον κάτω από υπόστεγα βρέθηκε να τρέχει ο κόσμος που είχε ξεχυθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στην αγορά του Ηρακλείου για να τιμήσει τις εκπτώσεις της «black friday» μόλις ξέσπασε η κακοκαιρία «Bora».

Όπως αναφέρει το Cretalive, η ένταση της βροχής γινόταν όλο και πιο δυνατή με αποτέλεσμα καταστήματα και σπίτια να πλημμυρίσουν.

Τονίζεται ότι οι οδηγοί πρέπει να επιδείξουν προσοχή, καθώς η βροχή περιορίζει την ορατότητα και κάνει το οδόστρωμα ολισθηρό.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Ενόψει της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται:
Να αποφεύγουν τη διέλευση από «ιρλανδικές διαβάσεις» είτε πεζή είτε με οχήματα. Οι συγκεκριμένες διαβάσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες, ακόμη και αν η στάθμη του νερού φαίνεται χαμηλή.
Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.
Να απομακρύνουν αντικείμενα αλλά και οχήματα από σημεία όπου σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων μπορεί να παρασυρθούν από ορμητικά νερά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Κρήτη: Τέλος η αντιπυρική περίοδος, όχι όμως...

Από 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολλειμμάτων υπό...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Κρήτη: Τέλος η αντιπυρική περίοδος, όχι όμως...

Από 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολλειμμάτων υπό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...