Κρήτη : Οι Δανοί επιλέγουν Κρήτη για τις διακοπές τους

Ημερομηνία:

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση “Ferie for Alle” που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας. Η “Ferie for Alle” αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Σκανδιναβία, πραγματοποιείται από το 1998 και έχει κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες. Το κοινό της έκθεσης αποτελείτε κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακά ομάδας και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την εν λόγω έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία που επίσης συμμετέχουν ως εκθέτες.

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης την οποία αποτελούσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου και τα στελέχη της Δ/νσης τουρισμού Μαρία Λαβδάκη και Γιώργος Πανταζής, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τουριστικά γραφεία που προωθούν διακοπές στην Ελλάδα, και τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκαναν πωλήσεις πακέτων διακοπών. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης στην παρουσίαση της Κρήτης από το τουριστικό γραφείο Spies, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά εδέσματα. Οι Δανοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί. Ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για τους Σκανδιναβούς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, ότι, το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς την Σητεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας τα μηνύματα που φτάνουν στο διευθυντή του Παύλο Μούρμα μέχρι τώρα είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6 % αύξηση από τις προγραμματισμένες θέσεις για Κρήτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση Κατερίνας Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του...

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις δραματικές...

Δήλωση Δημάρχου Μυλοποτάμου Γεωργίου Κλάδου για την...

«Υπάρχουν απώλειες που υπερβαίνουν τον προσωπικό πόνο και γίνονται...

Δήλωση Κατερίνας Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του...

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις δραματικές...

Δήλωση Δημάρχου Μυλοποτάμου Γεωργίου Κλάδου για την...

«Υπάρχουν απώλειες που υπερβαίνουν τον προσωπικό πόνο και γίνονται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Κατερίνας Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ για τις Πυρκαγιές στην Κρήτη

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις δραματικές...

Δήλωση Δημάρχου Μυλοποτάμου Γεωργίου Κλάδου για την απώλεια των πυροσβεστών

«Υπάρχουν απώλειες που υπερβαίνουν τον προσωπικό πόνο και γίνονται...

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκροί δύο νέοι σε τροχαίο με δίκυκλο

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία...

Ρέθυμνο:Επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες – 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν

Κρήτη: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον νομό Ρεθύμνου –...