Κρήτη: Τα οινοποιεία γιορτάζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στον κόσμο

Την εμπειρία ενός οινοποιείου, αλλά και του κρητικού αμπελώνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι περιδιαβούν σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης. Συνολικά 23 οινοποιεία θα ανοίξουν τις πύλες τους στον κόσμο, συμμετέχοντας μαζί με εκατοντάδες άλλα της Ευρώπης, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης Wines of Crete καλεί τους οινόφιλους να προγραμματίσουν από τώρα την εκδρομή τους και να επισκεφθούν από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής έαν ή και περισσότερα από τα οινοποιεία που θα είναι ανοικτά. Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το ωράριο και τις εκδηλώσεις βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου www.winesofcrete.gr. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση “Bring Your Own Wine”. Στο πλαίσιο της δράσης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς (απαραίτητη είναι η κατανάλωση φαγητού).

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν, ωστόσο, συνιστάται να προηγηθεί της επίσκεψης επικοινωνία με το οινοποιείο.

Τα οινοποιεία της Κρήτης που συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού είναι τα εξής:

Νομός Ηρακλείου: Οινοποιείο Αμαργιωτάκη, Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Νίκου Γαβαλά, Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Διγενάκη, Οινοποιείο DAF Wines by Δουλουφάκη Φερενίκη, Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου, Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική, Οινοποιείο Λυραράκη, ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη, Κτήμα Μενεξέ, Οινοποιείο Μεταξάρη, Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate, Οινοποιείο Παρασκευά, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Τιτάκη, Οινοποιείο Χαραλαμπάκη.
Νομός Χανίων: Οινοποιείο Αγίας Τριάδας, Οινοποιείο Ντουράκη
Νομός Ρεθύμνου: Οινοποιείο Κουρκουλού, Οινοποιείο Ζουμπεράκη
Νομός Λασιθίου: Κτήμα Τοπλούhttps://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.