Κρήτη:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Φράγμα Βαλσαμιώτη

Ημερομηνία:

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αργυρώ Ζέρβα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. Άρη Παπαδογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, με αντικείμενο το ζήτημα του Φράγματος Βαλσαμιώτη και τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της εγκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι για την οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη διαχείριση και λειτουργία του Φράγματος Βαλσαμιώτη στον Ο.Α.Κ., προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες που αφορούν την υλοποίηση του έργου στεγάνωσης και αποκατάστασης του φράγματος.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί βάσει της Μελέτης Αποκατάστασης που έχει εκπονηθεί και χρηματοδοτηθεί από τον Ο.Α.Κ., ενώ κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ιδιαίτερη σημασία του έργου για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και τη διασφάλιση της επάρκειας των υδατικών πόρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, ο Διευθυντής Διαχείρισης του Ο.Α.Κ. Στράτος Μηλιδάκης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ. Μανόλης Πενθερουδάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. Άρης Μελιόπουλος, καθώς και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νεκτάριος Κουμάκης.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης ανέφερε:

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συνεχίζει με συνέπεια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης για το Φράγμα Βαλσαμιώτη.

Μέσα από τη συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιδιώκουμε να διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει ένα έργο κρίσιμης σημασίας για την περιοχή. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τις αρμοδιότητες διαχείρισης και λειτουργίας του φράγματος αποτελεί βασικό βήμα για την επόμενη ημέρα και για τη δρομολόγηση των αναγκαίων παρεμβάσεων αποκατάστασης».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δήλωσε:

«Έγινε μια χρήσιμη συνάντηση και ξεκαθαρίστηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες για τη διαχείριση και λειτουργία του Φράγματος. Θα εργαστούμε με κοινό μας στόχο την ταχύτερη εξασφάλιση των σχετικών εγκρίσεων που αφορούν τη μελέτη αποκατάστασης που έχει εκπονήσει ο Ο.Α.Κ., ώστε αμέσως μετά να εξευρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση του. Είναι ένα φλέγον ζήτημα για τον νομό, για τα υδατικά του αποθέματα και εργαζόμαστε – Περιφέρεια Κρήτης και Ο.Α.Κ. – για να γίνει ξανά λειτουργική αυτή η εγκατάσταση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Εκδηλώσεις Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την 85η...

Κεντρική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο...

Ευχάριστη έκπληξη γενεθλίων για τον Δήμαρχο Μινώα...

Μια ξεχωριστή και γεμάτη χαμόγελα στιγμή περίμενε σήμερα, Πέμπτη...

Χανιά:Εκδηλώσεις Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την 85η...

Κεντρική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο...

Ευχάριστη έκπληξη γενεθλίων για τον Δήμαρχο Μινώα...

Μια ξεχωριστή και γεμάτη χαμόγελα στιγμή περίμενε σήμερα, Πέμπτη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Εκδηλώσεις Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την 85η Επέτειος Μάχης της Κρήτης

Κεντρική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο...

Ευχάριστη έκπληξη γενεθλίων για τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου

Μια ξεχωριστή και γεμάτη χαμόγελα στιγμή περίμενε σήμερα, Πέμπτη...

Κρήτη:Εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη

Επέκταση Υδραγωγείου προς Δεξαμενές Δ1 και Δ3 Ηρακλείου» Ο Οργανισμός...