Λ . Αυγένακης : Προετοιμαζόμαστε για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Ημερομηνία:

Απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα κι όλα συνηγορούν πλέον ότι η διοργάνωση θα περισώσει το κύρος της πόλης, της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας, παρότι η κατάσταση ήταν απελπιστική, λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές». Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν είχαν διενεργηθεί 18 βασικοί διαγωνισμοί για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό.

Από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατ., μάλιστα, είχαν καταβληθεί περίπου τα 5 εκατ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επιπλέον υψηλή χρηματοδότηση!

Υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα (μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ασφάλεια), ακόμα και στην ένδυση των εθελοντών, παράλληλες πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες συμβάσεις «αόρατου» προσωπικού με προκλητικές για την εποχή αμοιβές κ.λπ.

Η νέα Οργανωτική, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, τρέχει σε εντονότατους ρυθμούς, κόντρα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και με χαμηλότερα κόστη, παρά τις αναπόφευκτες απευθείας αναθέσεις, όσα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν δρομολογηθεί στο Νότιο Πάρκο εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Αγυιάς, τόπους διεξαγωγής των αθλημάτων.

Το «στοίχημα» του Λευτέρη Αυγενάκη και των Πατρινών υπευθύνων αφορά στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, τους οποίους θα τιμήσει και με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίδοντας εμφατικά το μήνυμα της εθνικής διάστασης.

Είναι, άλλωστε, εθνική υπόθεση η επιτυχία της διοργάνωσης από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου. Σ’ αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της ΔΕΜΑ και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.

Επίσης, θα τιμήσουν τη χώρα μας με την παρουσία τους ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και Υπουργοί των Σπορ, από ορισμένες συμμετέχουσες χώρες.

Το «test event» που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ώρα δείχνει ότι και η πόλη, οι πολίτες της Αχαΐας, αγκαλιάζουν σιγά σιγά το σπουδαίο γεγονός, για το τέλος Αυγούστου, καθώς είχαν απογοητευτεί και απομακρυνθεί με όσα θλιβερά συνέβαιναν το προηγούμενο διάστημα.

Στο παρακάτω λινκ, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, μπορείτε να βλέπετε όλα όσα αφορούν στη διοργάνωση της Πάτρας: https://www.mbgpatras2019.gr

Χρυσός χορηγός των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Την Κυριακή η πολιτική κηδεία...

Η πολιτική κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου θα τελεστεί την Κυριακή...

Με πολιτική κηδεία ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην...

Την Κυριακή στο Α’ Νεκροταφείο. Συγκινεί το «αντίο» του Γιώργου...

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Την Κυριακή η πολιτική κηδεία...

Η πολιτική κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου θα τελεστεί την Κυριακή...

Με πολιτική κηδεία ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην...

Την Κυριακή στο Α’ Νεκροταφείο. Συγκινεί το «αντίο» του Γιώργου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο ταξίδι του σφηκιάρη που παρακολουθείται μέσω πομπού!

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά – Η νέα εποχή περνάει από την Ευρώπη, τι θα ισχύει για τα ATM

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Ποιος δολοφονεί το Ιντερνετ;

Η θεωρία του «Νεκρού Διαδικτύου» επιστρέφει δυναμικά στον δημόσιο...