Μ.Κεφαλογιάννης:Νέα ηχηρή καταδίκη κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για την πρωτοφανή παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας όταν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ν.μ. Μία σαφής καταπάτηση όλων των θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή σε μία κρίσιμη συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον ρωσικό αναθεωρητισμό.

Στην απάντησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ για μία ακόμη φορά είναι απολύτως καταδικαστικός για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αλληλέγγυος προς τη χώρα μας για τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν πηγή ανησυχίας και σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με την Τουρκία για την ενίσχυση της συνεργασίας, με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ότι η Τουρκία ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Και καταλήγει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ από την Τουρκία ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έφυγε από τη ζωή η Μανουέλα Βαρδινογιάννη

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 18 Νοεμβρίου η...

Αλέκος Φλαμπουράρης: Πέθανε ο πρώην υπουργός του...

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού...

Έφυγε από τη ζωή η Μανουέλα Βαρδινογιάννη

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 18 Νοεμβρίου η...

Αλέκος Φλαμπουράρης: Πέθανε ο πρώην υπουργός του...

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μπλόκο» σε αλκοόλ και τσιγάρα για ανήλικους: Τρία νέα ψηφιακά όπλα

Η κυβέρνηση παρουσιάζει τρία ψηφιακά συστήματα με στόχο τον...

Κρήτη: Δραματικές οι εκτιμήσεις για την ελαιοκομική περίοδο – Το στοίχημα της αμερικανικής αγοράς

Δραματική μείωση παραγωγής και ευκαιρίες διείσδυσης στις ΗΠΑ για...

Καστέλι: Το νέο αεροδρόμιο «απογειώνει» την Ελλάδα

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι προχωρά με...