Μ.Κεφαλογιάννης:Νέα ηχηρή καταδίκη κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για την πρωτοφανή παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας όταν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ν.μ. Μία σαφής καταπάτηση όλων των θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή σε μία κρίσιμη συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον ρωσικό αναθεωρητισμό.

Στην απάντησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ για μία ακόμη φορά είναι απολύτως καταδικαστικός για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αλληλέγγυος προς τη χώρα μας για τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν πηγή ανησυχίας και σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με την Τουρκία για την ενίσχυση της συνεργασίας, με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ότι η Τουρκία ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Και καταλήγει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ από την Τουρκία ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...