Μανώλης Χνάρης:Χωρίς προηγούμενο ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης απέναντι στους κτηνοτρόφους ως προς την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

Ημερομηνία:

Την παρατεταμένη καθυστέρηση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», η θέσπιση της οποίας αποσκοπούσε στην οικονομική ενδυνάμωση της κτηνοτροφικής παραγωγής, θίγει εκ νέου με κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό.

Ειδικότερα, ο Μ. Χνάρης επισήμανε ότι: «Αν και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα άνω των 3 ετών από την εν λόγω εξαγγελία και άνω των δύο ετών από τότε που άνοιξε το σύστημα, δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί καμία καταβολή, με συνέπεια οι παραγωγοί να εξακολουθούν να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση που έχει επιταθεί και από την πανώλη των αιγοπροβάτων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ξεκάθαρο εμπαιγμό τις αόριστες απαντήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι: «Με την με αριθμό 237/27.11.2024 επίκαιρη ερώτηση που έθεσα προς τον προκάτοχο σας, κ. Στυλιανίδη, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί αν όχι όλο, μέρος του μεγαλύτερου ποσού έως το τέλος του 2024. Μάλιστα, στις 24 Ιανουαρίου 2025 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που του έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης ότι: Όσο για την ενίσχυση των νησιωτών κτηνοτρόφων, η οποία όντως έχει αργήσει, θα καταβληθεί άμεσα», χωρίς ωστόσο να έχει καταβληθεί έως σήμερα κανένα ποσό.

Κατόπιν των ανωτέρω λοιπόν, ερωτάται εκ νέου ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Που οφείλονται οι αλλεπάλληλες αυτές καθυστερήσεις στην καταβολή της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης και

2) Πότε επιτέλους αναμένεται η καταβολή της στους παραγωγούς κτηνοτρόφους στους οποίους απευθύνεται, λαμβανομένων υπόψη και των υπολοίπων παραμέτρων που τους έχουν οδηγήσει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του...

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Αλικαρνασσό: Πώς το...

Ένας καυγάς, μία καταδίωξη κι ένας ξυλοδαρμός τεσσάρων ατόμων...

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του...

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Αλικαρνασσό: Πώς το...

Ένας καυγάς, μία καταδίωξη κι ένας ξυλοδαρμός τεσσάρων ατόμων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Δέκα «απλές παραδοχές και απτές αλήθειες» για το νομοσχέδιο...

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον Ιούνιο, σχεδόν στους 21° Κελσίου

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη το Κύπελλο

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...