Μάσκα ΚΝ-95 – Τι είναι και γιατί συστήνεται η χρήση της στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα μία σειρά νέων μέτρων μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας ΚΝ-95 σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ

Μάσκα ΚΝ-95 – Τι είναι και γιατί συστήνεται η χρήση της στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ

Τη χρήση μάσκας ΚΝ-95, δηλαδή τη μάσκα αυξημένης προστασίας, για είσοδο των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ εισηγούνται οι ειδικοί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιωγενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Υποχρεωτική μάσκα παντού – Ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων
Η προστασία που παρέχουν
Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας είναι μεγαλύτερο από τις χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.