Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Ημερομηνία:

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο ποντίφικας που σημάδεψε την Καθολική Εκκλησία με τη σεμνότητα και την ανθρωπιά του, πέρασε στην αιωνιότητα. Επέλεξε να ταφεί όχι στο Βατικανό, όπως συνηθίζεται, αλλά στην αγαπημένη του εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη.

Πιστός στον λιτό τρόπο ζωής που ακολούθησε από την αρχή της πορείας του, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει να μη γίνει τηλεοπτική κάλυψη της ταφής του μέσα στη Βασιλική. Η τελετή ήταν απλή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε.



Η ταφόπλακά του φέρει μόνο ένα όνομα: «Φραγκίσκος». Χωρίς τίτλους, χωρίς επισημότητες, μόνο το όνομα με το οποίο τον γνώρισε και τον αγάπησε ο κόσμος.



Μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, ο πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά τη Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσευχηθεί, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο βαθιάς αγάπης και πίστης προς αυτό το ιερό μέρος.

Πριν ανέβει στον παπικό θρόνο, ο Φραγκίσκος ζούσε ως απλός άνθρωπος: χρησιμοποιούσε καθημερινά το μετρό, κυκλοφορούσε ανάμεσα στους πιστούς, χωρίς αποστάσεις και απομονώσεις.

Αυτή την απλότητα και τη βαθιά ταπεινότητα κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο και να τιμήσουν, με τον δικό τους τρόπο, τη μνήμη και το έργο του Φραγκίσκου.

Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου.


 

ΠΗΓΗ: NEWSBEAST

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα...

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα...

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Νέοι κανόνες ασφάλειας και χρήσης κινητών

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...