Μια ξεχωριστή «Παραδοσιακή Στράτα» από τον Δήμο Χανίων – Απόψε στην Αγία Μαρίνα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μία ξεχωριστή δράση συμβολισμού και ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί απόψε μαζί με την αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας» από τον Δήμο Χανίων.
Την Παρασκευή 22/09/2023 η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων πάει στην Αγία Μαρίνα κι αγκαλιάζει τις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023.
Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ” Ο Καγιαλές” και οι Κωφοί & Ακούοντες εν δράσει, βαδίζουν την
“Στράτα στην Αγία Μαρίνα”
Συνοδεύουν μουσικά ο Αργύρης Ποταμίτης με το συγκρότημά του.
Σημείο Εκκίνησης: Διασταύρωση οδών Ρωμιοσύνης & Κάμπου στις 20:00
Σημείο Στάσης 1: Διασταύρωση οδού Ρωμιοσύνης & ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου
Σημείο Στάσης 2: Διασταύρωση ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου και οδού Θεοτοκοπούλου
Σημείο Στάσης 3: Πλατεία Αγίας Μαρίνας
Τελικό σημείο συνάντησης: Πλατεία Πατητήρα στις 21:00
Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.
Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.