Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το παρακάτω μήνυμα:

«Κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας και στην Ελλάδα, στον τόπο που επινοήθηκε και πραγματώθηκε ως πολίτευμα, τα τελευταία τρία χρόνια αμφισβητείται συνεχώς, από τις πρακτικές της κυβέρνησης.

Από τα non paper του Μαξίμου προς τα ΜΜΕ, τον έλεγχο της ενημέρωσης και της πληροφορίας, τη φίμωση των αντιπολιτευτικών φωνών και την λογοκρισία, έως και την υπόθεση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών πολιτικών και δημοσιογράφων, η χώρα μας βιώνει μια εποχή σκοταδισμού και υπονόμευσης του πολιτεύματος και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, το πλήγμα στην ελευθεροτυπία στην Ελλάδα αποτυπώθηκε σε επίσημα στοιχεία, κατατάσσοντας για φέτος τη χώρα μας στη Θέση «108», σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF), ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αντικαταστήσει τη Βουλγαρία στην τελευταία θέση.
Παράλληλα, το θέμα των παρακολουθήσεων απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα με αιχμηρά δημοσιεύματα σε βάρος του Έλληνα Πρωθυπουργού στον διεθνή τύπο από τη μία και σφυροκόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο, με την απελπιστική και θλιβερή προσπάθεια να εκφύγει των πολιτικών και ποινικών ενδεχομένως ευθυνών του ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την άλλη, με μόνη τη στήριξη των ακροδεξιών δυνάμεων του ευρωκοινοβουλίου, ενώ στην Εξεταστική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής για το θέμα, αποκλείστηκαν εν μέσω απειλών σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε την εποπτεία της ΕΡΤ και της ΕΥΠ από τον ίδιον.
Σήμερα λοιπόν, Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας, νιώθουμε βαθιά θλίψη για τον σκοταδισμό και τη συνεχή υπονόμευση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και ζητούμε πάραυτα την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία για την έξοδο του τόπου μας από τον μεσαίωνα που έφερε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του στη χώρα μας.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.